3.5
(11)

O companie austriacă lucrează la un nou proiect de iaht submersibil de lux. Cu toate acestea, această construcție ar trebui gândită ca un fel de fortăreață subacvatică privată. Într-adevăr, pe lângă faptul că se deplasează sub apă, nava promite protecție împotriva multor amenințări, o caracteristică ideală în cazul sfârșitului lumii.

Unii oameni preocupați de siguranța lor, și care au mijloacele financiare necesare, pot cumpăra un buncăr subteran. Cei cu resurse financiare foarte importante construiesc buncăre de lux, adevărate cetăți. Nu cu mult timp în urmă s-a vorbit despre unul dintre cele mai recente proiecte: o insulă în care există o fortăreață enormă capabilă să reziste, printre altele, la o lovitură nucleară.

Dacă ar fi posibil să te adăpostești așa în larg? Compania Migaloo, cu sediul în Austria, lucrează la cel mai recent proiect de iaht subacvatic de lux: Migaloo 5. Această navă ar trebui să măsoare 165 de metri lungime. Ar trebui să fie capabilă să rămână scufundată la o adâncime maximă de 240 de metri timp de o lună întreagă. Pe lângă tot confortul unui superiaht, Migaloo 5 va oferi o serie de opțiuni care să permită personalizarea în funcție de dorințele clienților. Astfel, compania ar putea dota în special nava cu heliport și iluminat cu laser, pe lângă sălile obișnuite de jocuri, cramă sau chiar spa.

Capabil să găzduiască confortabil aproximativ douăzeci de oaspeți, Migaloo 5 se distinge mai ales prin dispozitivele sale de protecție sigure, ale căror detalii sunt încă necunoscute Astfel, iahtul promite să-și protejeze locuitorii de diverse amenințări precum atacurile piraților, criminalitatea cibernetică, erupțiile solare, impulsurile electromagnetice și inversarea polilor magnetici ai Pământului. Producătorul asigură chiar supraviețuirea potențialelor căderi de asteroizi.

Descris ca un „sanctuar în fața incertitudinii”, Migaloo 5 este deja subiectul unui anumit entuziasm în rândul celor ultrabogați. Pe de altă parte, dacă nava nu are încă un preț (foarte variabil în funcție de opțiunile alese de client), s-ar putea ca doar câteva zeci de oameni din lume să aibă posibilitatea să și-l permită. Cu toate acestea, cei interesați vor trebui să aștepte, deoarece construcția lui Migaloo 5 este așteptată să aibă loc între 2028 și 2031.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 3.5 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 11

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?