0
(0)

În ultimul deceniu, pleiada filmelor cu super eroi a creat un adevărat (sub)gen cinematografic, un segment al celei de-a șaptea arte ce se află într-o perpetuă criză de identitate și încearcă să-și găsească propriul drum.

Back
Înainte

SUPER EROI 2016: DE LA DEADPOOL LA DOCTOR STRANGE

Înarmați cu cola și popcorn, am trecut prin toate, de la abordări hilare, teen-age-candide sau de-a dreptul prostești, până la interpretări întunecat-tragice, dramatice, la limita grotescului, destinate mai degrabă publicului adult, decât copiilor și adolescenților – cei pentru care, în fond, au fost create benzile desenate din care-și trag seva de eroi și aventuri marile francize de astăzi.

Anul 2016 nu se lasă mai prejos: a început binișor cu o comedie de succes popular, Deadpool, care a avut marele merit de a (auto)ironiza, concomitent inteligent și grobian, întreaga „specie” din care face parte; continuă, însă, cu filme care se iau din ce în ce mai în serios.

„Whose balls did I have to fondle to get my very own movie"? I can't tell you his name, but it rhymes with pullverine.”
„Whose balls did I have to fondle to get my very own movie? I can’t tell you his name, but it rhymes with pullverine.”

E de înțeles: fiecare dintre cele cinci filme cu super eroi pe care vi le prezentăm mai jos, două din universul DC Comics, trei din universul Marvel, au avut producții grandioase, au cheltuit enorm, prin urmare au pretenția de a strânge multe milioane de dolari, de a deveni blockbustere. Așadar, pentru filmele cu super eroi, succesul la vulg sau, mai bine spus, business-ul primează în fața artei… totuși, n-ai de unde să știi când apare următorul regizor cu o abordare a BD-urilor complet năucitoare. Au mai fost cazuri și sperăm să le reîntâlnim și în cazul filmelor cu super eroi din 2016, pe care le prezentăm și comentăm în acest material.

Vezi continuarea pe pagina următoare!

Back
Înainte