0
(0)

„Știință și Tehnică” este, probabil, revista despre care orice inginer, profesor sau om de știință din România își amintește cu plăcere. Și riscăm să afirmăm că este, din nou foarte probabil, revista care v-a influențat în carieră și în viață pe mulți dintre cei care citiți aceste rânduri.

2016 este un an important pentru actuala redacție a revistei: se împlinesc 62 de ani de la apariția primului număr al revistei „Știință și Tehnică”, rezultată din contopirea a două reviste importante pentru perioada de la jumătatea secolului XX, „Știință și Cultură”, respectiv „Știință și Tehnică pentru tineret”.

Iată mai jos câteva imagini ale edițiilor din anii de început ai revistei „Știință și Tehnică” (sursa):

Din păcate, revista „Știință și Tehnică” a luat o nemeritată pauză în 2008, după 54 de ani de activitate neîntreruptă. Din fericire, în data de 4 aprilie 2011, s-a consemnat renașterea revistei, precum pasărea Phoenix, cu o echipă determinată și cu un nume adaptat secolului XXI: „Știință & Tehnică”.

Așa încât ziua de luni 4 aprilie 2016 are o semnificație aparte pentru actuala redacție, deoarece se împlinesc exact 5 ani de când noua revistă „Știință & Tehnică” a repornit la drum, cu îndrăzneața misiune de a redeschide apetitul publicului tânăr (dar nu numai) pentru științe, educație și performanță.

Drept pentru care Marc Ulieriu, redactor-șef Știință & Tehnică, are următorul mesaj:

Astăzi, 4.04.2016, se împlinesc fix 5 ani de când proiectul Știință & Tehnică a fost reinventat și restartat (după o nemeritată pauză, în print, de 3 ani).

Îi mulțumesc, în primul rând, frumoasei doamne Tincuța Apăteanu, pentru nesecata energie pozitivă, încredere și entuziasm – foarte probabil, S&T nu ar fi renăscut niciodată fără susținerea necondiționată a Tincuței; domnului Dinu Patriciu, care – o vreme îndelungată – a ales să investească semnificativ în proiecte educaționale mari, de larg și memorabil impact asupra tinerilor (iar S&T este printre cele mai neînsemnate proiecte ale Fundației care i-a purtat numele); doamnei Raluca Michailov, care m-a adus și m-a sprijinit în această poveste frumoasă, iar mai apoi, după dispariția Fundației, a preluat revista și întreaga echipă în Adevărul Holding.

Desigur, mă înclin în fața seniorilor Alexandru Mironov și Cristian Român, care au păstrat viu spiritul S&T, inclusiv în vremuri întunecate, și au repornit alături de mine, cu mult entuziasm, în 2011, într-o nouă aventură care continuă și astăzi. În fine, nu în ultimul rând, le mulțumesc prietenilor mei Adrian Nicolae și Claudiu Andone, care nu au ezitat nicio secundă, au venit alături de mine din primul moment și au construit temelia noii S&T, plus tuturor celorlalți foști colegi și prieteni din Media PRO care, în foarte scurtă vreme, ni s-au alăturat în familia S&T: Răzvan Anghelescu, Cătălin Beldea, Cecilia Stroe, Alexandru Safta.

Revista le datorează egală recunoștință și prestigioșilor colaboratori pe care i-a avut în ultimii cinci ani – numărul lor este prea mare pentru a-i înșira pe toți aici, i-aș menționa totuși pe poetul Ioan Es Pop, fizicienii Andrei Dorobanțu și Claudiu Tănăselia, scriitorii Mircea Opriță, Michael Haulică și Horia Nicola Ursu, graficiana Ioana Halunga & mulți, foarte mulți alții.

Nu vă mai plictisesc cu toate proiectele frumoase pe care le-am realizat în cadrul revistei în ultimii cinci ani, cei care ne urmăresc le cunosc foarte bine. Voi mai spune doar că precursoarea noastră directă s-a numit „Știință și tehnică pentru tineret” și a văzut lumina tiparului în 1948, iar prima ediție a „Știință și tehnică” a apărut în anul 1954.

Cel mai important lucru pentru echipa S&T de astăzi este să-i asigurăm brandului o bine-meritată și grandioasă petrecere cu ocazia împlinirii centenarului. Deci, la muncă, băieți!

stiinta tehnica 5 ani

Cu această ocazie, membrii redacției „Știință & Tehnică” le mulțumesc atât colaboratorilor și partenerilor, dar mai ales vouă, cititorilor – încrederea voastră este inspirația noastră!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?