0
(0)

Aripa de cercetare a companiei britanice Cadbury, specializată în fabricarea dulciurilor, a creat ciocolata care nu se mai topește în condițiile termice „tradiționale”.

 

Potrivit specialiștilor culinari de la fabrica de cercetare-dezvoltare din Bournville, aproape de Birmingham, ciocolatele lor din sortimentul Dairy Milk rămân ferme chiar și atunci când sunt expuse la temperaturi de 40 0C timp de trei ore constant.

Ciocolata normală începe să se topească la temperatura de 34 0C, dar procesul tehnologic  al „super-ciocolatei” implică o modificare a ultimului pas al fabricării, atunci când toate ingredientele produsului sunt amestecate timp de zeci de ore într-un colimator plin cu bile metalice.

Adaptând tehnica, specialiștii au reușit să macine zahărul în particule mai mici decât normal, ceea ce implică automat un necesar scăzut de grăsime pentru acoperirea lor, de unde o reducere a predispoziției produsului pentru topire.

Pentru noi, veștile nu știm încă dacă sunt foarte îmbucurătoare deoarece, potrivit grupului american Kraft, care a preluat Cadbury acum doi ani, produsul va fi comercializat mai ales în țările cu climă tropicală și fierbinte, așa cum sunt India și Brazilia.

Sursa

Foto: ALAMY

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here