În data de 23 februarie, profesorul Alexandru Mironov și vânătorul de eclipse Cătălin Beldea au fost invitați la Galați, pentru a susține prezentări de tipul science-talk în cadrul a două întâlniri: una la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, iar cealaltă la Planetariul și Observatorul Astronomic Galați.

Alexandru Mironov le-a vorbit celor prezenți despre cum va arăta lumea peste 20 de ani (în 2038), explicând ascensiunea lui Homo sapiens și dezvoltarea tehnologică accelerată din ultimii ani, acestea ajutând la o estimare cât mai precisă a viitorului apropiat și la creionarea lumii de peste 20-30 de ani.

Cătălin Beldea a prezentat publicului proiectul „Marea Expediție Americană”, realizat cu ocazia eclipsei total de soare ce a traversat continentul nord-american. Pentru vănătorul de eclipse al S&T, aceasta a fost cea de-a 10-a documentată live, specialistul împărtășindu-le celor prezenți și detalii tehnice leagate de o astfel de experiență.

Partenerul de mobilitate S&T pentru acest eveniment a fost Renault România, care ne-a pus la dispoziție noul SUV Renault Koleos, un „coleg” de bază date fiind condițiile meteo specifice iernii întârziate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!