0
(0)

Despre Cruella de Vil sunt sigur că ați auzit – personajul negativ din „101 dalmațieni”, ahtiată nu doar după blănuri, ci și după mașini extravagante. Dacă madam Cruella va reveni pe ecranele de cinema, sunt sigur că se va afișa cu noul concept-car Mercedes-Maybach 6 Vision, prezentat de marca germană la expoziția americană Pebble Beach Concours d’Elegance 2016. Pur și simplu i se potrivește ca… o mănușă.

mercedes-maybach-6-stiinta-tehnica-106Mașina lungă de aproape 6 metri (mai exact, 5,7 metri) se dorește definiția momentului în materie de mașini extravagante, luxoase și nepoluante. Probabil ultimul termen li se va părea bizar șeicilor petrolului – asta deoarece acest concept este propulsat de patru motoare electrice, neconsumând nicio picătură de benzină. Motoarele sunt plasate în roți, iar energia provine de la o baterie de 80 kWh plasată în podea.

Pentru amatorii de cifre, Mercedes-Maybach 6 Vision promite o putere totală de 750 CP, care poate asigura o viteză maximă de 250 km/h și un demaraj până la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Asta în timp ce autonomia totală e de circa 500 km. Mai mult, grație unui inedit sistem de încărcare ultrarapidă, în doar 5 minute bateria se poate încărca cât pentru 100 km. Iar cei care nu vor să se încurce în cablul de încărcare au la dispoziție și opțiunea încărcării wireless.

mercedes-maybach-6-stiinta-tehnica-111Habitaclul îi tratează pe cei doi pasageri nu doar regal, din punct de vedere al materialelor, ci și futurist, grație parbrizului-display. Nu e nicio glumă, pe parbriz sunt proiectate multiple informații, în principal cele ținând de sistemul de navigație, controlate prin gesturi. Mai frapează și „display-ul inel” care înconjoară scaunele și de pe care cei doi ocupanți pot comanda diverse alte funcții. Evident, mașina e dotată cu un complex sistem de condus autonom.

Din păcate pentru miliardarii care și-ar dori o asemenea jucărie extravagantă, germanii nu au anunțat niciun fel de plan pentru a construi în serie un astfel de Mercedes-Maybach 6 Vision. Așa că lui Cruella de Vil nu-i rămâne decât să viseze la așa ceva (ba chiar să încerce o comparație cu principalul rival, conceptul Rolls-Royce 103EX Vision Next 100).

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?