0
(0)

În primăvara lui 2016, cei de la BMW uimeau lumea auto printr-un concept inedit, BMW Vision Next 100, o adevărată sculptură high-tech dotată cu tehnologie avansată de condus autonom. Ceea ce demonstra foarte clar care sunt planurile de viitor pe termen mediu și lung ale producătorului bavarez.

Pentru cei care nu știau încă acest lucru, menționez că BMW Group a cumpărat în 1998 cel mai cunoscut brand auto de lux din lume, Rolls Royce. În mod interesant, pe lângă faptul că în 2016 BMW celebrează un centenar de existență, 2016 marchează și 110 ani de când a fost construit primul automobil Rolls Royce, dar și 105 ani de la apariția cunoscutei statuete „Spirit of Ecstasy”, care împodobește calandrul oricărui Rolls Royce.

Deci suficiente motive pentru ca britanicii să marcheze cum se cuvine prezența în lumea auto. Și anume prin cel mai revoluționar concept realizat vreodată de Rolls Royce: 103EX Vision Next 100. O mașină care frapează de la prima vedere datorită unui design neașteptat, care îmbină ideea de automobil de lux cu aceea de ambarcațiune elegantă, ba chiar și de aeronavă high-tech.

Accesul în habitaclu se face într-un mod original: se deschid concomitent atât o mare portieră (pe partea stângă), împreună cu o treaptă generoasă, cât și acoperișul-carlingă. Habitaclul simplist constă dintr-o sofa ultraluxoasă, de pe care pasagerii pot urmări toate informațiile pe un imens display, care înlocuiește toate comenzile convenționale dintr-o mașină, de la volan și indicatoare până la butoane și schimbător.

Interesant, pasagerii au la dispoziție un asistent personal pe nume Eleanor – chiar numele modelului Eleanor Thornton, după care a fost modelată statueta „Spirit of Ecstasy”. Evident, în spatele acestui „asistent personal” regăsim un computer foarte avansat, care controlează atât condusul autonom al mașinii, cât și toate comenzile de confort ale mașinii – ba mai și „îndrăznește” să le ofere pasagerilor sugestii privind destinațiile.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?