0
(0)

Un dezvoltator imobiliar american a transformat silozuri de rachete abandonate din Kansas în imobile cu apartamente de lux, capabile să protejeze locatarii de diverse dezastre, de la radiaţii solare până la atacuri nucleare.

 

Imobilul are pereţi din beton armat de 2,75 m grosime şi ajunge la o adâncime de 53 de metri, putând rezista la un atac nuclear direct. Silozul dispune de 14 niveluri subterane, în care se realizează apartamente de lux, cu preţuri cuprinse între 1 milion de dolari pentru un apartament de jumătate de nivel şi 2 milioane dolari pentru unul care ocupă un nivel întreg.

\"(w420)

Pentru a supravieţui apocalipsei, se va construi în interior şi o mică fermă, în care pot fi crescuţi peşti şi pot fi cultivate legume, care pot hrăni 70 de persoane pentru un timp.

Apa potabilă, pre-filtrată prin filtre de carbon şi nisip, va fi livrată din rezervoare gigantice subterane, iar energia electrică va proveni din generatoare şi din surse eoliene.

\"(w420)

Evident, imobilul beneficiază de sisteme de securitate şi pază avansate, care să protejeze locatarii de intruşi, iar ascensoarele vor fi operate numai pe baza amprentelor digitale.

Locul ferestrelor este luat de ecrane digitale, care oferă imagini de vis din Paris, New York, plaje însorite ori păduri luxuriante.

\"(w540)

Luxoasele apartamente vor dispune de acces la piscină, cinematograf şi bibliotecă. Până în prezent au fost vândute patru locuinţe, în valoare totală de 7 milioane dolari, una dintre ele fiind cumpărată chiar de constructorul lor, Larry Hall, care, până la o eventuală apocalipsă, doreşte să o folosească drept casă de vacanţă.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here