2
(2)

Australienii au case mari, în medie cu 7% mai mari decât ale americanilor, iar americanii au și ei case mari. Își permit, având în vedere spațiul uriaș de care dispun și unii și alții. Totuși, arhitecții australieni de la Austin Maynard Architects încearcă să contracareze extinderea fără sens a suprafeței construite printr-un design inteligent, tehnologii noi și sustenabilitate.

casa-inteligenta-stiinta-tehnica-2Pentru a compensa amprenta mai mică, THAT House (așa cum și-au denumit noua casă din Melbourne) este prevăzută cu geamuri mari pentru a îmbrățișa exteriorul, dar și cu elemente inteligente de design pentru a nu compromite intimitatea locuitorilor.

Având o suprafață de „numai” 255 m2 (pentru australieni este puțin), THAT House are două nivele, iar de la exterior apare ca o serie de volume rectangulare îmbrăcate în lemn.

casa-inteligenta-stiinta-tehnica-3Parterul, care servește drept suprafață comună, evită planul deschis în favoarea divizării camerelor după funcțiile pe care le deservesc, toate comunicând cu un foaier. La etaj există dormitorul principal și alte două dormitoare mai mici.

THAT House are un sistem de ventilație pasiv, iar acoperișul este pavat cu panouri solare. Toată apa de ploaie este dirijată către un bazin din subsolul casei pentru a fi folosită pentru irigarea plantelor sau ca apă pentru toalete.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 2 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 2

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?