0
(0)

În doar 11 zile, în perioada 5-15 mai, 60 de galerii și instituții culturale din țară și străinătate, 5 colecții private expuse în premieră și o expoziție centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada îi vor determina pe vizitatori să pună la îndoială tot ce cunosc.

Cea mai mare expoziție de artă din România este o expoziție rebelă, o expoziție care generează întrebări incomode la adresa societății și a scopului artei, la sensibilități burgheze și norme tradiționale. Publicul este chemat să descopere ce înseamnă un Palat al artei, repus cu ocazia Art Safari 2016 în circuitul urban și în istoria Bucureștilor. Palatul Dacia-România – locul în care arta se întâmplă.

Numerotarea inversă a pornit. Toată țara se mută în București, de la cele mai noi galerii active (Balamuc, AICC, Borderline Art Space, Pilat Gallery, Nostru Group etc.), până la cele deja cunoscute și cu influență (Anca Poterașu Gallery, Annart Gallery, Laborna Contemporary Art Gallery, Art Yourself, Galateca, Jecza etc.).

Nu lipsesesc galeriile care se află pentru prima oară în București, venite din Timișoara, Botoșani, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Miercurea Ciuc, Bistrița sau cele din Cehia, Germania, Italia și Elveția. Cei ce vor vizita anul acesta Art Safari vor avea și o surpriză marca Brâncuși, însă mai multe informații vor primi chiar la fața locului.

Timp de 11 zile, publicul se va putea bucura de o mulțime de concerte, lecturi publice, perfomance-uri, spectacole de teatru, prezentări de artiști, dezbateri și conferințe variate, care vor atrage chiar un “dialog interstelar” înregistrat de Discovery Channel, între astronauți celebri, printre care si Dumitru Prunariu.  Nici copiii nu vor fi neglijați, Art Safari Kids organizând o mulțime de workshop-uri care să le deschidă orizonturile culturale și să le provoace creativitatea.

De vineri, 6 mai, vizitatorii au liber la artă cu spirit pe Lipscani, iar în zilele de sâmbătă, 7 mai și 14 mai, le pot petrece până târziu în noapte la Palatul Dacia-România. Mai multe despre program și expoziție pe www.artsafari.ro

Partener strategic: Primăria Municipiului București

Sub patronajul UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor UNESCO

Sponsor Principal: BCR

Cu sprijinul: Arcub, Ambasada Israel, Camera de Comerț România – Israel, Federația Comunităților Evreiești din România Cultul Mozaic

Parteneri Instituționali: Universitatea Națională De Arte București, Universitatea de Artă și Design -Cluj Napoca, Universitatea de Arte George Enescu Iași, Facultatea de Arte şi Design Timișoara

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?