0
(0)

Începe ASTROFEST 2019! La Park Lake Shopping Center, pentru o zi, pe 25 mai, de la ora 17 până la ora 22:30 (sau până când absolut toată lumea nu aruncă o privire prin ocularul instrumentului astronomic).

ASTROFEST

Așadar, rețineți data de 25 mai, începând cu ora 17, la cel mai prietenos mall pentru observații astro din București – ParkLake Shopping Center, în grădina acestuia, dinspre Parcul Titan.

Ce vă așteaptă la această ediție a ASTROFEST? (Continuare din partea a 3-a)

SCENA ASTROFEST 2019

Programul pe scena mare a festivalului va începe cu un spectacol interactiv pentru copii, pregătit de prietenii noștri de la FUN SCIENCE și Profesorul Trăsnit. Alături de ei va fi și colegul nostru, Cristian Român, responsabil cu glumele științifice și cu voia bună pentru toți copiii prezenți la spectacol. Ca la toate celelalte ediții, se vor face jocuri interactive, cei mici vor pleca într-o „Călătorie spre planete”. Copiii pot face diferența dintre corpuri luminoase și corpuri iluminate, dintre stele și planete și care sunt planetele din sistemul nostru solar.

Cei mai atenți vor descoperi caracteristicile fiecărei planete din sistemul nostru solar pornind într-o călatorie imaginară și interactivă. Cu „Prietenul nostru Soarele” copiii descoperă ce este energia și lumina, ce fel de stea este Soarele și care este speranța sa de viață, precum și multe alte povești de știință.

CONCURSURI CU PREMII

Imediat după momentele de joacă științifico-pedagogică, va urma un moment mult așteptat la ASTROFEST: Concursul de cunoștințe de Astronomie pentru Copii. Va urca pe scenă chiar subsemnatul, în calitate de editor de astronomie al revistei. Așa că pregatiți-vă bine copiii de acasă, pentru întrebări „ușoare”, mai ales pentru cei pasionați de stele și de planete!

Dumitru-Doirn Prunariu în dialog cu participanții ASTROFEST, anul trecut

În jurul orei 19, va veni momentul cel mai așteptat al ASTROFEST: pe scenă va urca însuși cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu, însoțit de seniorul Știință & Tehnică, Alexandru Mironov. Cei doi vor discuta despre ce ne așteaptă în viitor, mai ales în privința mutării pe alte planete și despre zborul cosmic în particular. Copiii vor putea lua autografe de la cei doi (nu vă sfiiți, că și eu dau autografe, dar numai pe reviste Știință & Tehnică), imediat după momentul de pe scenă.

La lăsarea întunericului, vă invităm pe toți la telescoape, pentru a vedea cu ochii voștri ceea ce se găsește dincolo de atmosfera plăpândă a Pământului, dincolo de sistemul solar, în galaxia care ne poartă pe toți printr-un univers vast, neînchipuit de vast, aflat, încă, în plină și accelerată expansiune.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?