0
(0)

Când Xerox Corporation a lansat primul computer pentru tot poporul (Xerox Star), în 1981, lângă el putea fi observat și strămoșul modern al mouse-ului de astăzi. Xerox l-a numit Computer-Aided Display Control și trebuie să înțelegi că la vremea aceea, un astfel de echipament era considerat revoluționar, așa că denumirea pompoasă i se potrivea perfect.

 

Computer-Aided Display Control era colțuros, cu o formă improprie pentru scopul său. Abia mai târziu, când producătorii aveau să conștientizeze calitățile sale ergonomice, celebra interfață a fost asemuită cu un șoricel, de unde și numele de mouse cu care ne-am obișnuit atât de bine.

În 1972, tot cei de la Xerox au creat și primul mouse cu bilă în interior. Era o inovație extraordinară pentru acele timpuri. Până atunci interfața de control a cursorului de pe ecran se făcea cu o bilă plasată la exteriorul acestuia pe care o mișcai de obicei cu degetul mare.

Nu pot să-i urez „șoricelului” un călduros „La mulți ani!” pentru că aș vrea să-l înlocuiesc cu mult mai spectaculoasele interfețe tactile sau creier-computer, dar trebuie să recunoaștem că bătrânul mouse a avut o carieră fulminantă timp de 30 de ani.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here