0
(0)

Cunoscuta companie de rent-a-car Avis Budget a anunțat recent că a semnat un acord cu Waymo, parte a Alphabet Inc., prin care urmează să ofere servicii de suport și întreținere pentru programul de mașini autonome Waymo. Într-o primă fază, Avis Budget Group va asigura servicii pentru noua flotă de modele Chrysler Pacifica, flotă care va ajunge la nu mai puțin de 600 de vehicule.

Avis Budget Group urmează să ofere servicii precum curățare exterioară și interioară, revizii, schimbarea pneurilor, precum și operațiuni de service, de la verificări tehnice la reparații în caz de necesitate. De asemenea, Avis Budget Group se va ocupa și de alte servicii din sfera managementului flotelor.

„Avem nevoie ca vehiculele noastre autonome să fie în condiții optime la orice oră din zi și din noapte” declară John Krafcik, CEO Waymo. „Avis Budget Group este partenerul ideal pentru servicii de flote și ne vor ajuta să popularizăm tehnologia mașinilor autonome în mii de locuri din lume”.

„Ne bucurăm să fim parteneri cu Waymo, liderul din domeniul mașinilor autonome care transformă radical și benefic domeniul transporturilor” spune Larry De Shon, președinte și CEO Avis Budget Group. „Acest parteneriat ne va ajuta nu doar să stimulăm capabilitățile și activele noastre, ci și să accelerăm cunoștințele și experiența noastră practică într-o zonă emergentă, pe măsură ce mașinile autonome concepute de Waymo vor penetra piața”.

Cei mai mulți analiști consideră că mașinile autonome se vor generaliza mult mai repede decât ne așteptăm, iar deținerea unui automobil va deveni mult mai costisitoare decât utilizarea unuia autonom în cadrul programelor de tip rent-a-car sau car-sharing. Prin urmare, pasul făcut de Avis Budget și Waymo este unul logic, arătând foarte clar trendul din lumea auto.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?