0
(0)

Este ceva aproape imoral de plăcut în a te gândi că ai putea scăpa de taxele aferente întreținerii, chiriei, energiei electrice, gazelor și apei. Primul gând ar fi că este ceva utopic, de neatins pentru noi, muritorii. Ei bine, nu este chiar așa.

Încă o dovadă a contrariului vine de la agenția olandeză de design Walden Studio, care a proiectat și realizat o microlocuință ce combină luxul la nivel redus cu libertatea pe care ți-o dă mobilitatea.

casa-eco-stiinta-tehnica-2Fiind construită numai din materiale biodegradabile, micuța casă mobilă are o suprafață de numai 17 m2 și este complet autonomă, fiind echipată cu sisteme de generare și economisire a energiei pentru un trai 100% deconectat de la rețelele de alimentare.

Deși este foarte mică, locuința dă senzația de spațietate datorită ferestrelor și ușilor mari care permit accesul nestingherit al luminii naturale. Cea mai mare parte a casei este ocupată de un spațiu multifuncțional pentru socializare, care include o piesă de mobilier ce se poate transforma dintr-o canapea, cu spațiu de stocare ascuns, într-o masă pentru patru persoane.

casa-eco-stiinta-tehnica-3Bucătăria, biroul și scările se află în centrul casei, în timp ce baia, dotată cu o toaletă cu compostare și un duș, se află în spatele casei. Dormitorul și dulapul de haine se află la nivelul de sus al locuinței, ca un pod.

Lemnul din care este făcută locuința a fost modificat termic și înzestrat cu izolație din lână, așa că o singură sobă mică cu lemne este de ajuns pentru a încălzi spațiul. Pe acoperiș sunt montate panouri solare, iar apa de ploaie este colectată și filtrată pentru orice fel de nevoi.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?