4.3
(16)

După ce a abandonat vechiul model, Boston Dynamics l-a dezvăluit Atlas, noul său robot umanoid, într-un videoclip impresionant.

Noul prototip, numit Atlas, ca și predecesorul său, a fost prezentat într-un videoclip YouTube de către companie pe 17 aprilie. În videoclip, îl putem vedea pe robotul umanoid întins pe pământ, ridicându-se apoi într-o mișcare de contorsionare demnă de un adevărat gimnast. Atlas face apoi câțiva pași spre cameră, după care se îndepărtează. Robotul este acum capabil să-și rotească capul și trunchiul la 180 de grade. O altă caracteristică nouă este că robotul trece de la un sistem hidraulic la unul electric.

Noul Atlas

Designul robotului a fost, de asemenea, reproiectat. Adio trunchiului impunător, picioarelor înclinate și firelor electrice proeminente. Noul robot pare mai zvelt și mai elegant. Capul lui a fost înlocuit cu un ecran rotund care se aprinde.

„Cu Atlas, dezvăluim următoarea generație de roboți umanoizi, un robot complet electric conceput pentru utilizări în lumea reală”, spune Boston Dynamics în descrierea video. „Noul Atlas se bazează pe zeci de ani de cercetare și ne consolidează angajamentul de a furniza cei mai capabili roboți mobili pentru a face față celor mai dificile provocări din industria actuală: cu Spot, cu Stretch și acum cu Atlas.”

Vechiul Atlas

Echipat cu un sistem hidraulic învechit, vechiul robot Atlas se retrăsese efectiv după unsprezece ani de activitate. De-a lungul anilor, robotul învățase să alerge, să sară sau chiar să arunce sau să prindă obiecte. Aceste performanțe i-au câștigat statutul de vedetă a rețelelor sociale. Nu există nicio îndoială că, prin performanța sa, înlocuitorul său va putea, de asemenea, să cucerească inimile utilizatorilor de internet.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 4.3 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 16

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?