0
(0)

De la miniaturizarea și eficientizarea magnetronului și până acum, cuptorul cu microunde nu s-a schimbat prea mult.

 

În ziua de astăzi, toate semipreparatele congelate indică și modul de preparare cu ajutorul cuptorului cu microunde. Totuși, puterile acestora diferă și tot trebuie să treci printr-un proces de încercare-eroare cu orice produs nou achiziționat. Cât despre cele pe care le dorești pur și simplu decongelate sau doar încălzite, variabilele sunt atât de multe încât este aproape sigur că nu vei reuși din prima.

Geniul inginerului american Mark Rober (fost inginer la NASA) ar putea schimba aduce o evoluție uriașă cuptorului cu microunde. Problema propriuzisă cu care ne confruntăm atunci când introducem un preparat în cuptor este cât timp trebuie să o preparăm pentru a ajunge la o uniformizare a temperaturii preparatului. Astfel, Rober a instalat o cameră cu infraroșii pe „tavanul” cuptorului cu microunde care trimite semnalul către un ecran montat în locul în care în prezent se află geamul acestuia. Așa poți vedea în timp real evoluția preparatului reprezentată în culori de la albastru la roșu și alb și decide exact când este momentul să oprești cuptorul. Mai mult, prototipul americanului ar putea fi adaptat pentru a trimite semnalul direct pe un smartphone sau tabletă de unde ar putea fi controlat tot procesul. De asemenea, ai putea programa cuptorul să se închidă automat când produsul procesat, analizat prin infraroșii ar ajunge la culoarea albă.

O idee banală, care ar putea fi realizată începând de mâine cu un mic preț în plus pentru senzor și un modul de comunicare wireless.

Sursă: Heat Map Microwave via Gizmag

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here