0
(0)

O plută vie, formată de 12 delfini, cu scopul de a ține la suprafață un al delfin rănit, a fost surprinsă pe o cameră video în estul Coreei de Sud. Este prima documentare a unui comportament de acest gen, și totodată prima dovadă că delfinii pot conlucra pentru a-și salva semenii.

 

Din păcate, delfinul rănit nu a supraviețuit, și asta chiar dacă manifestările celorlați delfini sugerau metode prin care încercau să îl readucă la viață. Kyum Park, cercetător în cadrul Institutului pentru Cercetarea Cetaceelor din Coreea de Sud, autorul filmării, susține că înainte de observarea acestui tip de comportament, doar două forme primare de îngrijire fuseseră observate printre delfini. Primul, cel al mamelor care își ajută puii în dificultate, în timp ce al doilea implică ajutorul dat de un delfin altuia. Cazul de față pare a intra în a doua categorie, cu diferența că este prima dată când se observă un efort colectiv.

Și nu este singurul caz în care mamiferele marine dau dovadă de o compasiune extremă față de alte forme de viață. În urma cu numai o săptămână, același Kyum Park a relatat situația unui delfin cu o deformare a coloanei vertebrale care a fost adoptat de un grup de cașaloți.

Filmul este disponibil pe pagina oficială a CRI(Cetacean Research Institute) din Coreea de Sud.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here