0
(0)

De curând a fost dat publicităţii contractul prin care Ronald Wayne, cel mai puţin cunoscut dintre cei trei fondatori ai Apple, a vândut acţiunile sale din cadrul companiei colegilor săi Steve Jobs şi Steve Wozniak, pentru numai 800 de dolari.

 

Ronald Wayne deţinea 10% dintre acţiunile Apple, la acea vreme o companie aproape falimentară. Însă, cele zece procente, vândute atunci pentru 800 de dolari, valorează în prezent… 35 miliarde dolari americani.

Steve Jobs l-a cunoscut pe Ronald Wayne pe când lucra în cadrul companiei Atari, acesta, în prezent în vârstă de 77 de ani, fiind un mentor pentru Jobs.

Domnul Wayne nu regretă decizia sa, considerată de analişti a fi o gafă economică de proporţii, afirmând, în cadrul unui interviu acordat Bloomberg News că Wozniak şi Jobs erau adevărate genii, dar că a luat o decizie înţeleaptă părăsind Apple, altfel urmând să ajungă „cel mai bogat om din cimitir”, cei doi fiind adevărate „tornade”.

În cartea sa recent publicată, „Aventurile unui fondator Apple”, Ronald Wayne îşi exprimă mulţumirea pentru ajutorul dat tânărului Steve Jobs de a-şi realiza visul şi de a întemeia compania, devenită acum cea mai mare din domeniul tehnologiei.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here