0
(0)

Un scurt film, cu o durată de numai un minut, al celor de la Wildlife Conservation Society, a surprins imagini înfăţişând viaţa gorilelor Cross River, cea mai rară specie de gorilă din lume, pe cale de dispariţie, numărând puţin peste 200 de membri.

 

Filmul, realizat în rezervaţia cameruneză Kagwene Gorilla Sanctuary, începe înfăţişând o gorilă odihnindu-se la umbra unui copac, mai târziu putându-se observa şi o gorilă care se bate plină de mândrie „cu pumnii în piept”.

Din păcate, în film se pot observa şi gorile aflate în suferinţă, unele dintre ele fiind rănite sau cu membre superioare lipsă, cel mai probabil în urma unei întâlniri cu braconierii.

În întreaga lume au rămas mai puţin de 250 de gorile din specia Cross River, iar acest scurt film ar putea fi una dintre ultimele amintiri ale existenţei lor pe Terra: „acest film ne oferă o spectaculoasă incursiune în lumea ascunsă a unora dintre cele mai apropiate rude ale noastre, care au nevoie disperată de ajutor” declară Steve Sanderson, preşedintele Wildlife Conservation Society.

Rezervaţia Kagwene Gorilla Sanctuary a fost înfiinţată de Guvernul din Camerun în urmă cu patru ani şi este singurul loc de pe glob în care gorilele Cross River sunt monitorizate.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here