0
(0)

Compania Molecular Solar Ltd, subsidiară a Universității din Warwick, Regatul Unit, a reușit să demonstreze un nou record al voltajului atins de celulele fotovoltaice organice (OPV) pe care le produce. Acest lucru înseamnă că celulele solare în cauză, extrem de flexibile și ieftin de produs, pot începe a fi dezvoltate în scopuri comerciale și pentru o largă gamă de produse.

 

Cea mai recentă realizare a tehnologiei OPV a companiei britanice este fabricarea în premieră a unor celule cu voltaje de circuit deschis de peste 4 volți, un record pentru acest tip de dispozitive. Progresul este important, deoarece înseamnă că vom putea dispune de celule fotovoltaice organice capabile să furnizeze energie electrică la un voltaj adecvat reîncărcării bateriilor de tip litiu-ion intens folosite în aparatura electronică portabilă de larg consum.

Remarcabil, acest voltaj ridicat este posibil cu ajutorul unei celule ce are doar patru joncțiuni (sub-celule). Realizarea constă tocmai în faptul că o singură celulă fotovoltaică organică este de ajuns pentru un dispozitiv, fără a fi necesară conectarea în serie a mai multor celule, ceea ce conduce la reducerea costurilor de producție.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here