0
(0)

Anunțându-și cea mai recentă realizare arhitectonică și infrastructurală, China a inaugurat cel mai lung pod peste mare, o structură cu  lungimea de 42,24 de kilometri ce ar putea acoperi cu ușurință distanța pe care se întinde Canalul Mânecii.

 

Întins pe deasupra apelor golfului Jiaozhou, în apropierea coastei sudice a peninsulei Shandong din nord-estul Chinei, podul în formă de „Y” leagă orașul portuar Qingdao de insula Huangdao și reduce timpul de călătorie între cele două destinații la numai 30 de minute.

În prima lună după deschidere, autoturismele vor beneficia de acces gratuit pe podul cu șase benzi de mers și cu o lățime de 33 de metri. După acest interval, însă, șoferii vor avea de plătit o taxă de 50 de yuani (7,75 de dolari) pentru a străbate autostrada care circulă pe deasupra golfului .

Edilii estimează că în numai câteva luni, aproximativ 30.000 de mașini vor traversa, zilnic, podul. Construit în doar patru ani, pentru cheltuieli oficiale de 2,27 miliarde de dolari, podul este suținut de 5.200 de piloni și a fost complet proiectat de inginerii Grupului Shandong Gausu. Peste 10.000 de muncitori organizați în două echipe au lucrat fără pauză la construirea drumului suspendat, ridicându-l dinspre cele două capete și unindu-l la mijloc.

Podul golfului Jiaozhou a doborât recordul Guinness deținut până acum de podul Lake Pontchartain Causeway, din Louisiana, depășind lungimea acestuia cu cel puțin patru kilometri. Totuși, chiar și el va fi eclipsat în 2016 de o altă construcție similară a chinezilor, un tronson lung de 48 de kilometri construit astfel încât să lege Hong Kong de Macau și de provincia Guangdong.

Oficialii Guinness spun despre podul gata construit că este rezistent la cutremure și la taifunuri, fiind astfel proiectat încât să reziste impactului cu un vas de 300.000 de tone.

Sursa

Credit foto Xinhua News Agency

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here