Prin Proiectul Biodiversității Ombilicale, derulat în cadrul Universității de Stat din North Carolina, în Raleigh, oamenii de știință care au analizat 95 de mostre de țesut ADN recoltate din regiunile ombilicale ale mai multor donatori voluntari au descoperit 1.400 de legături bacteriene diferite, dintre care 662 de tipuri de microbi aparent necatalogate încă.

 

Printre donatori s-au numărat autorul de lucrări științifice Carl Zimmer, care scrie pentru Discover și Peter Aldhous, de la publicația New Scientist. În timp ce mostra cedată de Aldhous nu a trădat prezența coloniilor bacteriene, cea a lui Zimmer se pare că abunda de viață. Unele specii din microbismul său au mai fost descoperite doar în ocean. O alta, denumită Georgenia, se credea până acum că treiește numai în solul Japoniei. Bărbatul nu a fost niciodată în această țară.

\"(w540)

Oamenii de știință au descoperit un număr mare de microbi noi prin intermediul studiului, dar cei mai mulți dintre ei se găsesc în număr mic. Aproximativ 40 dintre specii alcătuiesc circa 80% din populația de bacterii a buricelor noastre.

Sursa

Credit foto New Scientist