0
(0)

Peste 300 de artefacte, constând în monede, bijuterii, cuțite cu mânere decorate, precum și diferite alte obiecte au fost descoperite într-un loc complet neașteptat, regiunea autonomă Yamalo-Nenets din Siberia, în apropiere de Cercul Arctic. Dacă unele dintre artefacte provin din secolul al XII-lea, unele dintre cele mai interesante, monedele, poartă chipul lui Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare, și este cert că provin din timpul domniei acestuia dintre anii 1643-1715.

Problema arheologilor ruși este cum au ajuns aceste obiecte în posesia vânătorilor, pescarilor și crescătorilor de reni de acum 300 de ani din tribul Selkup, locuitorii regiunii Yamalo-Nenets. Olga Posehonova, antropolog rus care a făcut parte din echipa de arheologi, susține că o ipoteză plauzibilă este aceea conform căreia obiectele au ajuns prin schimburi repetate în această zonă izolată a Rusiei. Se știe că guvernul țarist a achiziționat cantități mari de metal care nu mai era folosit în Europa. Este posibil ca unele dintre obiecte să fi ajuns în posesia vânătorilor după ce acestea au fost sustrase și date la schimb pentru blănuri și alte produse.

Originile populației Selkup încep acum 2.300 de ani, în neoliticul siberian, iar astăzi există circa 4.300 de persoane care aparțin acestei culturi. Cele peste 300 de artefacte au fost descoperite în două situri apropiate, vechi de 300 de ani.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?