0
(0)

Scopul concursului #ReCycler a fost de a face oamenii mai conștienți cu privire la reciclarea dozelor de băutură și beneficiile asociate, cum ar fi economisirea de energie (până la 95% comparativ cu utilizarea de materie primă pentru a produce doze), reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (până la 95%), beneficiile sociale și de mediu.

recycler-every-can-counts-stiinta-tehnica-3Jocul a avut o temă sportivă și i-a provocat pe jucători să colecteze cât mai multe doze conducând o bicicletă pe o pistă în formă de buclă și să evite coliziunea cu adversarii din mijlocul pistei. Jocul poate fi văzut aici.

Competiţia #ReCycler a fost organizată în 12 țări în care se derulează programul Every Can Counts. Câștigătoarea concursului european este Camelia Lențoiu, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Camelia a câştigat premiul special al competiției europene, o bicicletă din aluminiu „Ricicletta”, realizată din 800 de doze reciclate. În toate țările a fost selectat şi un câștigător național. În România, câștigătorul național este Elena Brașoavă și se va bucura de un laptop pentru efortul său de a înregistra peste 1.000 de puncte la concurs.

recycler-every-can-counts-stiinta-tehnica-2„Ricicleta” costă aproximativ 300 €, iar timpul de producție este același timp cu cel necesar la nivel industrial pentru a face orice altă bicicletă din aluminiu. Ceea ce o diferenţiază de alte biciclete este unicitatea acesteia în România şi faptul că în realizarea acesteia a fost folosit aluminiul obținut prin reciclarea a 800 de doze. „Ricicletta” este fabricată în Italia, sub licența CiAL – Consorțiul Italian responsabil cu reciclarea ambalajelor din aluminiu din municipalitățile italiene prin colectarea separată a deșeurilor municipale.

Concursul #ReCycler a fost deschis publicului timp de o lună, în cele 12 țări europene în care se desfăşoară programul Every Can Counts. Jocul s-a dovedit a fi foarte popular şi a strâns 33.000 de înscrieri. În ansamblu, jocul a fost jucat de peste 70.000 de ori în întreaga Europă, atrăgând în total peste 4.000 de noi aprecieri (likes) pe paginile de Facebook ale ţărilor participante.

Despre Every Can Counts
Every Can Counts este un parteneriat între producătorii de doze de băuturi, industria de reciclare a dozelor din alumniu şi brand-urile de băuturi din România şi Europa. Scopul acestuia este de a ajuta şi încuraja cât mai mulţi oameni să recicleze dozele consumate în afara casei. Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul www.everycancounts.ro și pagina de Facebook.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?