0
(0)

Finalul lunii octombrie a pus din nou echipa Știință & Tehnică la drum, datorită invitațiilor venite de la Buzău (Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Fundația „Origini”) și de la Pitești (Colegiul Național „I. C. Brătianu” și Clubul de Astronomie „Brătienii”).

academia-stiinta-tehnica-buzau-pitesti-2La colegiul din Buzău, echipa S&T, formată din profesorul Alexandru Mironov, vânătorul de eclipse Cătălin Beldea, redactorul-șef Marc Ulieriu și green-tech editorul Oraan Mărculescu, a fost întâmpinată de un amfiteatru plin, cu peste 250 de elevi și profesori.

Care au demonstrat un real interes pentru poveștile legate de Marea Expediție Americană sau ce ne rezervă viitorul (drept dovadă stă și lunga sesiune de autografe de la final…).

academia-stiinta-tehnica-buzau-pitesti-3În partea a doua a zilei, echipa S&T a fost invitată de către Fundația „Origini” să țină un conference-show la Muzeul de Istorie, de data aceasta în fața unui public format mai mult din adulți. Aceștia au fost captivați în primul rând de previziunile pentru viitor ale profesorului Alexandru Mironov, dar și de experiența din Marea Expediție Americană.

academia-stiinta-tehnica-buzau-pitesti-4Ziua următoare, echipa S&T s-a deplasat la Pitești, avându-l în componență și pe senio-editorul Cristian Român. La colegiul „I. C. Brătianu”, cel mai bucuros a fost colegul Cătălin Beldea: dintre cei peste 150 de elevi, aproximativ 40 erau membrii proaspătului club de astronomie „Brătienii” – evident, aceștia au manifestat cel mai mare interes pentru eclipsa totală de soare documentată de vânătorul de eclipse al S&T.

Întâlnirea cu publicul a fost mult mai lungă decât anticipasem, datorită multitudinii de întrebări și discuții dintre echipa S&T și cei prezenți la conference-show. Ceea ce ne încântă, deoarece acesta este unul dintre lucrurile urmărite prin programul de conferințe Academia S&T: stimularea imaginației și curiozității noilor generații, astfel încât aceștia să devină noul val de cercetători și antreprenori de top.

academia-stiinta-tehnica-buzau-pitesti-5Mulțumim partenerului BMW România, care ne-a pus la dispoziție pentru acest periplu un model BMW X5 (despre care puteți citi un scurt review în ediția de noiembrie a revistei Știință & Tehnică).

Așteptăm cu drag invitații din partea școlilor și instituțiilor care înțeleg rolul educativ și inspirațional al conferințelor interactive Academia Știință&Tehnică.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?