0
(0)

A început o nouă ediție a competiției PowerUp! pentru start-up-urile din sectorul energie, mobilitate, tehnologii ecologice, smog, smart city și securitate cibernetică.

Pe 1 martie 2018 s-a dat startul la o nouă ediție PowerUp by InnoEnergy – a patra ediție a celei mai mari competiții care se adresează sectorului tehnologiilor ecologice din Europa Centrală. Competiția oferă oportunități reale de business development și o puternică poziționare  pe piața internațională pentru afacerile acceptate în program.

Cine poate aplica?

Programul se adresează în principal start-up-urilor din domeniul energiei, tehnologiilor ecologice, smog, smart city și securitate cibernetică, dar mai mult decât atât, se adresează oamenilor care au energia de a schimba lumea!

Pe lângă premiile financiare, câștigătorii competiției pot avea șansa de a participa la programul Highway by InnoEnergy, care transformă ideile și prototipurile în realitate! Programul oferă antreprenorilor începători posibilitatea de a-și finanța proiectele cu până la 150.000 de euro și suport extins în direcția dezvoltării și protejării produselor, team-building-uri, acces către clienți internaționali și resurse financiare externe.

Jakub Miller, organizatorul competiției PowerUp! și CEO InnoEnergy, declara că ceea ce diferențiază PowerUp de celelalte competiții reprezintă experiența extinsă a organizatorilor, dar mai ales, abordarea orientată  înspre business.

 „InnoEnergy este un lider care determina accelerarea în industria tehnologiilor ecologice, curate, succesul fiind rezultatul faptului că, în afară finanțării, noi oferim  expertiza și contactele proprii. Administrăm cel mai dezvoltat ecosistem din lume din domeniul inovației, alcătuit din peste 320 de membri.  Acesta include companii energetice importante din Europa, centre academice și de cercetare, orașe și regiuni. Actionarii noștri sunt companii precum Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO sau Tauron”, mai menționează Jakub Miler.

Zsolt Winkler – Director Open Innovation Hub al MOL Group (partenerul ediției de anul trecut a competiției PowerUp) declara de asemenea:

Accesarea unei comunități de start-up-uri este un pas esențial în atingerea scopului principal al strategiei până în anul 2030: să ajungem prima alegere a clienților. Considerăm că parteneriatul cu Inno Energy ne va ajută să devenim o parte vitală din ecosistemul european de inovații și ne bucurăm să lucrăm împreună pe proiecte viitoare.”

Organizatorii subliniază totodată faptul că mobilitatea, securitatea cibernetică și soluțiile pentru stocarea energiei sunt printre cele mai căutate la nivelul pieței de energie.  În această categorie sunt incluse tehnologii care contribuie la reducerea emisiilor de substanțe nocive în atmosfera și cele care combat smog-ul.

Prin intermediul acestei competiții, InnoEnergy își propune să devină un real susținător pentru start-up-uri, misiunea lor fiind aceea de a ajută la îmbunătățirea  calității mediului înconjurător prin identificarea celor mai fezabile și inovative idei de dezvoltare în direcția energie, mobilitate, tehnologii ecologice, smog, smartcity și securitate cibernetică.

Un exemplu relevant în această direcție este  HeatVentors, un start-up din Ungaria, câștigătorul ediției anterioare  a competiției Power Up! care a prezentat o metodă inovatoare de stocare a energiei termice, cu 90% mai puțin spațiu și cu o economie de energie între 20 și 40%.

În timpul marii finale de anul trecut din Budapesta, România a fost  reprezentată la nivel internațional de către Andrei Toma, cu proiectul Homepod – câștigătorul finalei regionale din România în ediția de anul trecut.

Participarea la această competiție este o oportunitate unică în ceea ce privește feedback-ul primit de la experți  în domeniu la nivel de tehnologie dar și tips-n-tricks de la investitori. Consider că această experiență îți oferă resursele necesare că să îți marketezi cu success afacerea atunci când vrei să scalezi către un al nivel”, a declarant Andrei Toma.

Marea finală a competiției PowerUp! by InnoEnergy din 2018 va avea loc în 19 iunie la Praga, cu peste zece finale anterioare desfășurate la nivel de țară, de tip BootCamps. Aceste workshopuri la care participa cei mai buni consultanți europeni în domeniul afacerilor oferă oportunitatea de a verifică modelele proprii de afaceri și de a perfecționa abilitățile de prezentare ale participanților.

Cum te înscrii în program?

Pentru a participa în cadrul acestei competiții este necesar să dețineți un prototip de produs,și un startup, precum și să completați formularul disponibil pe pagina competiției, www.powerup.innoenergy.com , până la data de 15 aprilie 2018.

Mai multe detalii despre competiție vor fi discutate la  evenimentul de informare PowerUp! care va avea loc la Cluj-Hub în data de 27 martie 2018, de la ora 18:00 (informații suplimentare gășiți pe pagina evenimentului).

Participarea este deschisă pentru startup-uri și antreprenori din România, cei selectați pentru competiție urmând să participe la Bootcamp-uri și Finale Naționale eliminatorii, toate culminând cu Marea Finală din Praga unde se desemnează câștigătorii.

PowerUp your business and take your start-up to the next level!

Informații suplimentare:

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?