0
(0)

Compania germană Heliatek susține că a reușit un nou record de conversie directă a luminii solare în electricitate folosind celule fotovoltaice organice. În 2002, compania anunța o eficiență a conversiei de 10,7% și își propunea să ajungă la un prag de 15% în viitorul apropiat. Ei bine, de curând, germanii au anunțat că au ajuns la jumătatea drumului, reușind o eficiență de 13,2%.

Echipa de la Heliatek a ajuns la acest record folosind o celulă fotovoltaică multi-joncțiune, iar măsurătorile lor au fost confirmate independent de laboratorul de testare al Fraunhofer CSP.

Celula combină trei absorbanți diferiți, fiecare dedicat pentru conversia eficientă a luminilor verde, roșie sau apropiată infraroșiilor cu lungimi de undă între 450 și 950 nm în electricitate.

Celulele fotovoltaice cu suport de siliciu sunt mai eficiente, dar tehnologiile organice sunt mult mai avantajoase din punctul de vedere al costurilor de producție și pentru că sunt mai flexibile.

Compania speră să folosească în curând noua tehnologie pentru seria de celule fotovoltaice flexibile HeliaFilm care sunt produse printr-un proces „roll-to-roll” (de la rolă la rolă) pentru a fi montate pe acoperișurile clădirilor.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here