0
(0)

Muzeul naţional de istorie naturală \”Grigore Antipa\” din Bucureşti – unul dintre cele mai prestigioase şi îndrăgite muzee din România – şi-a redeschis porţile, după un amplu proces de renovare şi modernizare. Ştiinţă&Tehnică te invită să-l vizitezi!

 

Ştiinţă&Tehnică pune în concurs 50 de bilete (individuale) la Muzeul Antipa. Tot ce ai de făcut este să răspunzi prin comentariu la acest articol.

Din adâncul oceanelor până în savana africană şi din munţii aspri ai Americii de Sud până la Polul Nord, peste 2.000 de exemplare de animale sunt expuse la muzeul naţional de istorie naturală \”Grigore Antipa\” din Bucureşti, într-un mediu atent construit, care-l recreează perfect pe cel natural, şi în ipostaze întâlnite zi de zi în Lumea Vie. Impresia de imersiune este capacitată de jocul inteligent de lumini, dar şi de sunetele şi proiecţiile desfăşurate în background. Informaţii detaliate despre fiecare exponat pot fi accesate printr-un dublu click pe info-touch-urile din toată clădirea, mini-documentare despre fauna din anumite regiuni sunt proiectate pe ecranele imense de pe pereţi, iar la etaj pot fi urmărite proiecţii cu bolta cerească din Emisfera Nordică.

La intrarea în muzeu, eşti întâmpinat de scheletul complet al unui mastodont din America de Sud şi de două cranii de elefant. Urmează apoi, la demisol, fauna din ţara noastră, expusă ca într-o poveste: într-o uriaşă dioramă de 17 metri lungime sunt plasaţi peştii naturalizaţi din Marea Neagră, apoi speciile din Delta Dunării şi apele dulci, animalele din stepă, Bărăgan, Subcarpaţi şi zona alpină a României. La capătul drumului ne aşteaptă cea mai mare peşteră artificială din România, cu stalactite şi stalagmite, dar şi desene rupestre şi oase umane. La parter, avem întâlnire cu fauna Globului: urşi polari, foci, specii exotice din Madagascar până în Australia, plus fluturi de toate mărimile şi culorile.

Toate acestea sunt doar o mică parte a surprizelor promise de Muzeul naţional de istorie naturală \”Grigore Antipa\” din Bucureşti. Vă invităm să (re)descoperiţi Muzeul Antipa cu ochii voştri: poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Ştiinţă&Tehnică oferă prin concurs 50 de bilete individuale, valabile oricând în luna octombrie (în timpul programului muzeului), acelora dintre voi care se înscriu la newsletter-ul Ştiinţă&Tehnică şi răspund cel mai interesant, bine argumentat sau haios la următoarea întrebare:

Ce exponat ai dori să vezi în colecţia Muzeului Antipa?

(Exponatul NU este obligatoriu să facă parte din colecţia actuală a Muzeului Antipa).

Câştigătorii vor fi anunţaţi până pe 17 octombrie.

Câștigătorii concursului sunt:

1.    Gabriela Ivanescu
2.    Mariuca Morariu
3.    Lucian Cristian Oancea
4.    Malina Frateanu
5.    Anca Monica Alecu
6.    Cassie Veve
7.    Laura Mihaela Maniu
8.    Ioana Cristina
9.    Mihaela Coman
10.    Crinu Cirstea
11.    Sabin Minea
12.    Dragos Ilioiu
13.    Mircea Vasilescu
14.    Anu Ska
15.    Ştefan Vasile
16.    Mihailescu Adriana
17.    Ionela Mihailescu
18.    Lucian Petrescu
19.    Adriana Savescu
20.    Diana Matei
21.    Gina Surghila
22.    Bogdan-Constantin Popescu
23.    Mircea Crisbasanu
24.    Lucian Stoian
25.    Dragos Ilioiu
26.    MimeMy MiddleFinger
27.    Oana-Maria Popescu
28.    Lucian Cristian Oancea
29.    Arch Angel
30.    Radu-Sebastian Amarie
31.    Georgiana Radu
32.    Mihaela-Lavinia Păgilă
33.    Florina Ramona
34.    Andreea Tudor
35.    Maria Magda
36.    Maria Baldovinescu Fatu
37.    Gabriela Toroimac

Va multumim tuturor pentru participare! Muzeul Antipa va asteapta in timpul programului in orice zi doriti sa-l vizitati, pana la sfarsitul lunii octombrie, incepand cu 19 octombrie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here