0
(0)

Știință&Tehnică te provoacă la un exercițiu de imaginație: povestește-ne cum ți-ai petrece o săptămână în spațiul cosmic, la bordul unei navete spațiale, și ai șansa de a câștiga cartea \”Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut\” cu autograf de la singurul român care a zburat în spațiu.

 

Dacă ai fi chiar tu al doilea român care va zbura în spațiul cosmic? Ce ai face, timp de o săptămână, la bordul unei navete spațiale sau pe Stația Spațială internațională? Pune-ți la bătaie imaginația și creativitatea și povestește-ne! Ai șansa de a câștiga unul din cele 10 volume ale primei biografii dedicate singurului cosmonaut român, generalul Dumitru-Dorin Prunariu, cu autograf chiar de la eroul cărții.

Până pe 25 iunie, trimite-ne un e-mail pe adresa concurs@stiintasitehnica.com, răspunde la întrebare, dă-ne numele tău complet, un număr de telefon și o adresă de corespondență și poți afla povestea de viață fascinantă a cosmonautului Prunariu. Cele mai interesante, elaborate sau haioase răspunsuri vor intra în tragerea la sorți care va desemna câștigătorii celor 10 volume. Vezi aici regulamentul complet al concursului.

 

\”Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut\” include peste 300 de pagini şi oferă detalii inedite din viaţa primului cosmonaut român. Într-o Românie în care oamenii încetaseră să mai viseze, iar regimul își arăta semnele agoniei, Dumitru-Dorin Prunariu a întruchipat visul de aur al generației sale, sfidând gravitația și barierele ideologice. La 14 mai 1981 devenea primul român care ajungea în spațiul cosmic. Recunoscut în lume ca unul dintre cei mai activi astronauți, invitat permanent la cele mai importante întâlniri ale oamenilor de știință legate de Cosmos, Dumitru Prunariu ocupă poziții importante pe plan internațional. Autoritatea celui care a reușit să-și transforme numele într-un brand al performanței absolute s-a impus în țară și peste hotare prin muncă și perseverență, prin sacrificii personale și devotament. De la copilăria petrecută în Brașovul negustorilor de altădată și mirajul Sputnik-ului, la anii de pregătire în Orășelul Stelar, de la activitatea internațională de după 1989 și întâlnirile memorabile, până la misiunea de ambasador în Federația Rusă și președinte al astronauților din întreaga lume, cartea \”Dumitru-Dorin Prunariu, biografia unui cosmonaut\” cuprinde viața și activitatea acestui personaj intrat deja în legendă.”

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here