0
(0)

Pe măsură ce milioane de spectatori așteaptă cu înfrigurare premiera superproducției “Hobbitul“, în regia lui Peter Jackson, cercetătorii din Australia au dezvăluit în premieră chipul real al adevăratului hobbit, Homo floresiensis.

 

“Nu poți spune că era un personaj frumos însă, cu siguranță, era unul deosebit “, afirmă Dr. Susan Hayes de la Universitatea din Woollongong, unul dintre cercetătorii care au analizat rămășițele bizarului hominid descoperit pe insula Flores, Indonezia, în anul 2003.

\"(w540)

Scheletul care a ajutat la reconstrucția facială a hobbitului aparține unei femei în vârstă de 30 de ani, datând de acum 18.000 de ani. Cu o înălțime de numai un metru, și cu o capacitate craniană similară celei a unui cimpanzeu, Homo florensiensis este, cu certitudine, unul dintre cele mai mari mistere evoluționiste din rândul speciilor umane arhaice. Cel mai probabil, susțin specialiștii, hobbitul este un urmaș al lui Homo erectus, primul hominid caere a părăsit Africa acum circa 1,8 milioane de ani.

Sursa foto: Universitatea din Woollongong

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here