0
(0)

După cum știe toată lumea, funcția de căutare pe text este floare la ureche până și pentru copii și, grație algoritmilor de recunoaștere facială și a obiectelor, căutarea prin imagini a persoanelor și a lucrurilor devine și ea tot mai accesibilă.

 

Avem, totuși, o problemă în ce privește conținutul video, acel conținut video care nu a fost deja vizionat și “amprentat” cu text pentru căutări. În acest sens, tehnologia nu a venit vreodată cu o soluție, până acum.

Agenția de Apărare pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA), din cadrul Departamentului de Apărare (DoD) al SUA, pare să își fi dat seama, cel puțin parțial, cum se poate satisface necesitatea sondării eficiente și rapide a materialelor filmate.

Programul “Video and Image Retrieval and Analysis Tool”, pus la punct de DARPA, a fost inițiat pentru a sprijini armata și serviciile speciale în eforturile lor de sortare a uriașelor cantități de date video stocate și transmise de drone, sateliți și alte echipamente de supraveghere înmulțite nebunesc în ultimii zece ani.

Toate aceste surse creează un real excedent informațional și, mai degrabă decât să aloce timpul și intelectul specialiștilor cercetării prin șiruri nesfârșite de materiale video, DoD ar prefera ca această sarcină să cadă în seama câtorva algoritmi \”pricepuți\”. Deși multe inițiative DARPA sfârșesc prin a deveni cu totul altceva decât se dorea inițial, se pare ca VIRAT chiar și-a atins cu succes ținta. Acest lucru reiese din faptul că  programul va fi integrat în mai multe sisteme și arhive video ale armatei și serviciilor speciale, integrare de care se va îngriji corporația Lockheed Martin, un constructor aerospațial de prin rang, pentru o sumă nedezvăluită.

Veste proastă este că, probabil, oamenii de rând nu vor avea ocazia să testeze revoluționarul software pentru ceva timp de aici încolo și ne rămâne doar să sperăm că VIRAT este una dintre acele tehnologii militare care vor coborî în rândul maselor ceva mai repede decât în mod normal.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here