0
(0)

Intel a prezentat astăzi în România, cele mai noi sisteme pentru segmentul business, echipate cu cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel Core vPro și Intel Core M vPro.

 

De asemenea, am văzut niște demonstrații ale celor mai noi tehnologii, care vor transforma spațiul de lucru într-unul colaborativ, fără cabluri, precum Intel Pro Wireless Display și Intel Wireless Docking. În plus, au fost prezentate live aplicațiile tehnologiei Intel RealSense, ce reprezintă următorul nivel în materie de perceptual computing. Aplicația folosește camera 3D Intel RealSense, prima cameră integrată care „vede” similar cu vederea umană, astfel încât poate înțelege mișcările naturale și răspunde în trei dimensiuni.

Pentru prima dată în România, Intel a vorbit ieri și de activitatea Intel Security pe plan local. Intel Security a prezentat noi metode de securizare în mediul enterprise.

Bazate pe procesul de fabricație pe 14nm, noile procesoare Intel Core vPro și Intel Core M vPro oferă utilizatorilor din companii o varietate de noi dispozitive, de la PC-uri până la sisteme 2 în 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshell foarte subțiri și mini PC-uri care aduc, în medie, o durată de viață a bateriei de două ori mai mare și o performanță dublă, cu un design de aproape trei ori mai subțire și cu 50% mai ușor față de un laptop vechi de patru ani.

„Spațiul de lucru se transformă. Lucrăm de oriunde de pe dispozitive variate, companiile căutând cele mai bune tehnologii care să le ofere mobilitate, securitate a datelor și rezultate. La Intel lucrăm la cele mai noi tehnologii care să se adreseze acestor nevoi”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

„Cu ajutorul celei de-a cincea generații a gamei de procesoare Intel Core vPro și Intel Core M vPro, spațiul de lucru se transformă, oferindu-le companiilor noi experiențe de utilizare pentru o productivitate crescută”, a mai spus el.

Tehnologia schimbă spațiul de lucru

Potrivit unui studiu Intel România, realizat de compania de cercetare Unlock Research, tehnologia are impact asupra evoluției locului de muncă și a lăsat loc creativității. În prezent există o mai mare mobilitate a locului de muncă. Cercetarea a avut la bază interviuri cu angajați din multinaționale, companii mici și mijlocii, antreprenori din domenii precum farma, FMCG, IT & Telecom, retail, dar și arhitecți și designeri.

Studiul a arătat că progresul tehnologic a eliminat presiunea asupra angajaților de a lucra cu abstractul și a lăsat loc creativității. Acest lucru a avut impact și asupra spațiului de lucru, care este mai liber, personalizat, dedicat creativității și interacțiunii umane. Tehnologia a ținut pasul cu aceste schimbări, drept pentru care există în prezent device-uri mai subțiri, ușoare, 2 în 1, dar în același timp performante și cu multe capabilități pentru o mobilitate crescută.

Astfel, tehnologia umanizează spațiul de lucru, permițându-le angajaților să fie mai creativi.

Biroul viitorului este wireless

Noua gamă de procesoare Intel Core vPro și Intel Core M vPro oferă capabilități de tip wireless, securitate integrată și o performanță mai mare care permit atât angajaților, cât și companiilor să își îmbunătățească productivitatea pentru a-și menține competitivitatea.

Tehnologia Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi), prezentată în cadrul evenimentului de astăzi, elimină cablurile din spațiile de conferințe și simplifică procesul de partajare a informațiilor în companii. Intel Pro WiDi permite utilizatorilor să facă prezentări de pe computer, prin conexiune wireless, securizată, cu alte monitoare și ecrane.

Intel Wireless Docking le permite angajaților companiilor să fie conectați și gata de lucru imediat după ce ajung la birou. Noua tehnologie wireless, sigură, bazată pe tehnologia Intel Wireless Gigabit permite sistemelor să se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri și accesorii USB eliminând astfel nevoia pentru tradiționalele dock-uri.

Intel RealSense folosește o cameră 3D integrată în dispozitiv care „vede” precum utilizatorul, drept pentru care înțelege și răspunde tridimensional la mișcările naturale. În cadrul evenimentului Biroul viitorului au fost prezentate trei aplicații ale Intel RealSense: recunoașterea gesturilor și mișcarea obiectelor de pe ecran cu mâna, recunoașterea facială cu ajutorul scanării 3D și măsurarea distanței dintre două obiecte.

Noile procesoare aduc și o securitate crescută pentru datele companiilor. Tehnologia Intel Identity Protection ajută la simplificarea autentificării și asigură faptul că persoanele potrivite au acces la informația corectă când este necesar. În contextul în care locul de muncă este din ce în ce mai mobil, este și mai important ca dispozitivele să fie protejate tot timpul, fără ca acest lucru să aibă impact asupra productivității. Managementul la distanță prin rețele wireless și pentru mai multe dispozitive este acum posibil cu tehnologia Intel Active Management, chiar și dacă sistemul de operare nu merge sau dispozitivul este închis.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here