0
(0)

Cea mai recentă provocare lansată de Agențiea pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare (DARPA) este oferirea unui premiu în valoare de 50.000 de dolari pentru o sarcină demnă de agenți secreți: inventarea unei metode care să permită reconstruirea mesajelor care au fost distruse în mii de bucăți.

 

Aripa de proiecte extreme a Pentagonului a lansat online competiția Shredder Challenge, pe site-ul căreia a publicat cinci „puzzle-uri” care trebuie rezolvate. Potrivit purtătorilor de cuvânt DARPA, țelul ultim al concursului este identificarea unor mijloace de recompunere a suporturilor fizice de informații distruse și abilitarea forțelor de luptă din zonele de război să acceseze mesajele foarte depreciate prin intermediul acestor mijloace.

Iată cum funcționează competiția: Participanții se înregistrază prin intermediul website-ului menționat mai sus, după care descarcă în sistemele lor cinci mănunchiuri de fișiere care sunt, propriu-zis, fotografii ale unor documente sfâșiate plus instrucțiuni. Participanții vor trebui să își dea seama cum să reîmbine fragmentele rupte, fie prin analiză computerizată, fie prin potrivirea din aproape în aproape a bucăților, eventual imprimate.

Apoi, vor trimite către DARPA un e-mail cu scan-uri ale puzzle-urilor rezolvate, răspunsurile la întrebările despre fiecare puzzle și explicația procesului rațional care a condus la aflarea soluțiilor. Fiecare puzzle are un anumit pucntaj, iar un panou online înregistrează și afișează scorurile concurenților din top. DARPA va anunța câștigătorul și suma finală acordată ca premiu pe 5 decembrie, în baza punctelor câștigate și a timpului necesar rezolvării.

Desigur că și în prezent se practică reconstruirea mesajelor distruse, dar procesul este foarte lent și extrem de solicitant, mai ales dacă documentele sunt scrise de mână. De aceea, oficialii DARPA speră ca Shredder Challenge să genereze un adevărat salt înainte în această sferă.

Update: Din păcate, doar cetățenii americani majori pot participa la competiția Shredder Challenge.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here