0
(0)

În cadrul concursului internațional Fly Your Ideas 2013, Airbus a selecționat două echipe românești, printre cele o sută care intră în etapa a doua a competiției.

 

 

Cele două selecționate din țara noastră sunt:

–       echipa  « NAVIGATORS »  reprezentând Universitatea Politechnica din București. Mai multe despre echipă și proiectul lor aici : http://www.airbus-fyi.com/teams/1377

–       echipa « AEROCOAT » reprezentând Universitatea Politehnica din Timișoara. Mai multe despre echipa și proiectul lor aici : http://www.airbus-fyi.com/teams/1176

Scopul acestui concurs este de a selecționa ideile cele mai novatoare pentru a contribui la dezvoltarea aviației viitorului.

Cele o sută de echipe de studenți provenind de pe cinci continente se împart după cum urmează: 49% din Asia și Pacific, 37% din Europa, 8% din Americi, 3% din Africa și 3% din Orientul Mijlociu.

În acest moment al competiției, Airbus a identificat cele mai novatoare idei provenind de la peste 600 de echipe înscrise în cea de-a treia ediție a concursului susținut de UNESCO. Numărul de participanți s-a dublat de la confruntarea precedentă.

Competiția Fly Your Ideas îi inivită pe studenții ingineri din toată lumea să dezvolte idei pentru o industrie aviatică mai sustenabile. Echipele acceptate în cea de-a doua fază a concursului au timp până pe 12 aprilie 2013 să își exploreze, testeze și dezvolte conceptele.

Echipele se „războiesc” între ele pentru a se număra printre cele cinci finalist care vor avea ocazia să își prezinte ideile unei comisii de experți Airbus dar și din industria aviatică în cadrul Airbus Hamburg, Germania, pe 12 iunie 2013.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 13 iunie 2013 la cartierul general UNESCO. Miza materială constă din 30.000 de euro pentru premiul I și 15.000 de euro pentru premiul al II-lea.

Pentru mai multe detalii, accesați www.airbus-fyi.com, iar pentru infografic dați click aici.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here