0
(0)

Cercetătorii Universității Sheffield, din Marea Britanie, revoluționează microscopul electronic prin dezvoltarea unei noi metode care ar putea determina obținerea unor rezoluții ale imaginilor așa cum ochiului uman nu i-a mai fost dat să vadă până acum.

 

De peste 70 de ani, microscopia electronică cu transmisie (TEM), care „penetrează” obiectele pentru a le observa structura atomică, sunt constrânse de lentilele relativ slabe pe care le folosesc pentru a forma imaginile.

Noua metodă, denumită „electron ptychography” (nu există echivalență terminologică în limba română) elimină lentilele, folosind în schimb puterea de procesare a computerelor pentru a forma imaginile prin reconstruirea undelor electronice care au traversat mostra.

Oamenii de știință implicați în proiect își consideră descoperirea ca pe un act de pionierat într-o „epocă total nouă a imagisticii electronice„. Potrivit lor, procesul nu are „limite experimentale fundamentale„ și se crede că va transforma imagistica cu transmisie la scară subatomică.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here