0
(0)

Can Art&Design Festival, concurs organizat pentru al treilea an consecutiv, a devenit o formă de educaţie ecologică în ceea ce priveşte revalorificarea dozelor din aluminiu într-o manieră creativă. Această ediţie a reunit peste 80 de lucrări înscrise în cele patru secţiuniCan Bag Design,  Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii. Câştigătorii au fost premiaţi în cadrul Galei EveryCanCounts România, organizată cu scopul de a premia atât rezultatele deosebite ale concursului, cât şi partenerii programului de colectare.

Can Art&Design Festival este un concurs cultural-artistic organizat de Asociaţia Alucro, ce desfăşoară în România programul european Every Can Counts, dedicat colectării dozelor din aluminiu. Concursul s-a desfăşurat în perioada septembrie – decembrie 2016, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

every-can-counts-stiinta-tehnica-2
Secțiunea Design: „Ceas în stil Steampunk” – Alexandra Florea

Premiile celor patru secţiuni de concurs au fost acordate miercuri, 7 decembrie, în cadrul Galei EveryCanCounts România, în prezenţa Amabasadorului Poloniei în România, Marcin Wilczek, care a susţinut această ediţie a  concursului. Un „Ceas în stil Steampunk”, realizat de Alexandra Florea, a fost vedeta secţiunii Design, unde tema a constat în realizarea unui obiect din doze de aluminiu care să aibă funcţionalitate.

every-can-counts-stiinta-tehnica-3
Secțiunea Can Bag Design: „Mind your cans. Recycle.” – Luana Prigoreanu

Tema pentru secţiunea Can Bag Design a constat în realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze concepţia artistului asupra reciclării dozelor din aluminiu.

Lucrarea câştigătoare a fost realizată de Luana Prigoreanu, care prin lucrarea „Mind your cans. Recycle.” a încercat să sublinieze că impactul pe care îl are realitatea timpului de degradare în mediu a dozelor de aluminiu  depăşeşte o viaţă de om.

La secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulţi, tema Can City a făcut câştigătoare două proiecte realizate impecabil şi care nu sunt doar o reproducere a unui obiect din mediul urban, ci transmit şi o emoţie aparte.

every-can-counts-stiinta-tehnica-4
Secțiunea Hand-made Adulți: „Magic Chain Carousel” – Alexandra Putineanu

Magic Chain Carousel”, lucrare realizată de Alexandra Putineanu, a atras atenţia juriului care i-a acordat punctaj maxim şi a transformat-o în câştigătoare. Lucrarea realizată de Georgian Vlăsceanu ilustrează un simbol a ceea ce numim oraş, prin reproducerea Turnului Eiffel, şi a devenit anul acesta reprezentativă pentru secţiunea dedicată copiilor.

Prezent în România cu ocazia Galei Every Can Counts, Maarten Labberton, Director Packaging, Asociaţia Europeană a Aluminiului a transmis un mesaj de mulţumire companiilor care au grijă de mediu şi încurajează angajaţii să recicleze, cât şi o încurajare către toţi cei care ar putea deveni parte din programul Every Can Counts dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, pus la dispoziţie gratuit.

every-can-counts-stiinta-tehnica-5Felicit câştigătorii acestei ediţii şi nu doar pe ei, ci pe toţi cei care în aceşti trei ani s-au lăsat inspiraţi de temele propuse de noi şi au înscris atâtea proiecte reuşite”, declară Adina Magsi, Director General Alucro. Tot ea l-a premiat pe profesorul Alexandru Mironov, ambasador onorific al programului Every Can Counts în România.

Imagini cu lucrările înscrise în această ediţie sunt disponibile în galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului.

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Despre Every Can Counts RomaniaAsociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.

Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?