0
(0)

FameLab România 2016, cel mai important concurs internaţional de comunicare a ştiinţei pentru public, organizat de British Council în parteneriat cu Cheltenham Festivals a ajuns anul acesta la  cea de-a IX-a ediție.

Proiectul FameLab își propune creșterea interesului elevilor pentru știință și tehnologie prin descoperirea, dezvoltarea și promovarea unor talente capabile să prezinte subiecte interesante din domenile științei și tehnologiei intr-un mod cât se poate de captivant pentru publicul larg.

Competiția se adresează tinerilor pasionați de știință cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, care pot fi elevi din liceele din întreaga țară, profesori de științe, studenți, cercetători și cadre didactice universitare, ingineri, medici.

Prezentările susținute în cadrul concursului FameLab trebuie să aibă cel mult trei minute și un format cat mai atractiv pentru public (de tipul stand-up comedy). Juriile sunt compuse din personalități din lumea științei și din mass-media.

Unde se desfășoară preselecțiile FameLab 2016?

În acest an preselecțiile regionale se vor desfășura confrom următorului calendar:

  • Timișoara,   8 aprilie, Universitatea Politehnică Timișoara
  • București,  15 aprilie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” (Prezentări exclusiv cu tematică medicală.)
  • București,  18 aprilie, Sediul British Council
  • Bucureşti,  21 aprilie, Universitatea Politehnică București (în cadrul fesivalului  Polifest.)
  • Cluj-Napoca, aprilie 2016, Universitatea “Babes Bolyai” (Data urmează să fie confirmată.)
  • Iași, 26 aprilie 2016, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”

Înscrierea concurenților în faza de selectie se face pe pagina proiectului FameLab, iar formularele de înscriere se pot trimite pe adresa famelab@britishcouncil.ro cu cel puțin 24 de ore înaintea fiecărei preselecții regionale.

British Council și partenerii acestui eveniment vor oferi premii atractive concurenților selectați, printre care și un masterclass de comunicare sușținut de experți britanici și români și o călătorie în Marea Britanie pentru căștigătorul finalei FameLab România care ne va reprezenta, în luna iunie, la finala internațională FameLab din cadrul Festivalului de stiință de la Cheltenham.

intra-in-competitie-solas-2016

Mai multe detalii despre înscriere și etapele competiției pe website-ul British Council.

Vă invităm să vizionați aici înregistrarea video a finalei FameLab România din 2015 și aici prezentarea susținută de reprezentul României în finala FameLab International din 2014.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?