0
(0)

În ultimii ani, filmele de animație nu mai par făcute pentru copii, ci mai degrabă pentru adulți. Sau măcar pentru copiii-geniu, care sunt mult mai inteligenți decât adulții…

https://www.youtube.com/watch?v=VCDQRy1od30Cu Zootropolis e cam la fel, în sensul că povestea detectivistică nu e chiar așa de simpluță, personajele principale sunt realizate mult prea complex pentru nivelul de înțelegere pre-adolesentin, iar problematica principală (care atacă foarte clar rasismul, xenofobia și, în general, ideile preconcepute pe care le avem unii despre ceilalți) este meticulos pusă în scenă, prin intermediul personajelor cu trăsături atât de familiare.

Sincer, fac parte dintre cei care au ”mușcat momeala” trailerului cu probabil cel mai simpatic leneș (animalul) pe care l-am văzut vreodată. Ceea ce m-a cam debusolat când mi-am dat seama că Zootropolis este, pe lângă caracterul fun, un film de animație mult mai serios și mai de substanță decât mă așteptam.

zootropolis---stiinta-tehnica-1E adevărat, mă așteptam să-l văd mai mult pe simpaticul și amuzantul Flash (numele personajului întruchipat de leneș…), dar, chiar și așa, tot am râs în hohote când am revăzut scena din trailer – pe care o mai urmărisem de câteva ori înainte de film, efectul fiind pur și simplu același.

Sincer, Zootropolis merită văzut, în principiu cu toată familia. Pentru că, la final, părinții și copiii vor avea de dezbătut destul de multe subiecte cu caracter educativ. Iar părinții poate vor descoperi că ei înșiși mai au de învățat despre toleranță și încercarea de a-i înțelege pe ceilalți, înainte de a-i judeca după aparențe. Lucru care ni se aplică, de altfel, cam tuturor.

P.S.

zootropolis---stiinta-tehnica-2Așa cum în Ice Age veverițoiul a devenit brusc o vedetă, iar pinguinii din Madagascar sau minionii din Despicable Me și-au format rapid fan-cluburi, care au dictat realizarea unor seriale sau filme dedicate, mă aștept ca realizatorii lui Zootropolis să ia în considerare imensul val de simpatie pe care l-a declanșat ”Flash the Sloth” – aștept cu nerăbdare un film în care acest leneș să aibă rol principal!

 

UPDATE. La mai puţin de două săptămâni după premiera din 4 martie 2016, „ZOOTROPOLIS” a înregistrat în România încasări de aproape 489.000 de dolari americani şi aproape 100.000 de admisii şi deţine deja un dublu record de box office în ţara noastră. Cea mai nouă animaţie Disney a debutat pe primul loc în opening weekend, cu încasări de aproape 190.000 de dolari americani şi aproape 39.000 de admisii. Filmul şi-a menţinut poziţia de lider şi în al doilea weekend, când a avut peste 46.500 de admisii, depăşind premiera „Allegiant”. Astfel, „ZOOTROPOLIS” a devenit şi primul film distribuit de Forum Film România cu încasări mai mari în al doilea weekend după premieră, comparativ cu primul.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?