0
(0)

Daniel Stoupin, student la biologie, în vârstă de 25 de ani, a transformat ştiinţa în artă cu ajutorul microfotografiei, realizând o serie de imagini ale unor creaturi microscopice, invizibile cu ochiul liber.

 

Subiectele fotografice au fost în principal microorganisme acvatice, precum Rotifera și Cladocera (purici de apă), dar și alte nevertebrate.

\"(w540)

Pentru a da spectaculozitate fotografiilor, studentul rus a introdus în celulele microorganismelor substanţe chimice fosforescente.

Datorită acestui procedeu, microorganismele, sub o lumină ultravioletă, strălucesc în culori vii: „fluorescenţa poate fi observată sub lumină ultravioletă. Unele dintre subiecte au proprietăţi naturale care le fac să emită o parte din lumina UV ca lumină vizibilă, în nuanţe de verde, roşu sau albastru…puţine însă au o fluorescenţă naturală, astfel că am folosit substanţe chimice pentru colorarea lor, culoarea fluorescentă depinzând de substanţa folosită” declară autorul.

\"(w540)

Datorită unghiurilor diferite de fotografiere, a fost necesară fotografierea repetată a fiecărui „subiect”, imaginile fiind ulterior suprapuse computerizat: „trag mai multe cadre ale aceluiaşi obiect, apoi le combin cu ajutorul unui soft” afirmă domnul Stoupin.

\"(w540)

Fiind necesară prelucrarea şi combinarea imaginilor, realizarea fiecăreia dintre aceste fotografii a durat câteva zile sau chiar săptămâni.

 

Sursa

Sursa Foto: Daniel Stoupin

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here