0
(0)

The Throwable Panoramic Ball Camera (în traducere aproximativă „camera panoramică-minge ce poate fi aruncată) este un prototip de cameră foto asamblat de Jonas Pfeil, special proiectat pentru a fotografia panorame de 360 de grade ale mediului înconjurător atunci când este aruncat în aer.

 

Inovativul dispozitiv întrebuințează 36 de senzori optici tipici camerelor de telefon mobil dispuși peste tot pe suprafața unei mingi din plastic dur, acoperită de bureți. Atunci când mingea este aruncată în aer, accelerometrul (sau giroscopul) din componența sa calculează apogeul – înălțimea maximă pe care o atinge obiectul – și declanșează în momentul cu pricina toate obiectivele, captând o imagine de 360 de grade a spațiului în care se află.

Mulțumită celor 36 de senzori cu distanță focală ficși, camera-minge capteaza simultan întreaga panoramă, fără a necesita procedura standard de fotografiere în trepte tipică panoramărilor. Tot ce mai rămâne de făcut apoi este recuperarea mingei și transferarea în calculator a imaginii obținute cu ajutorul unui cablu USB. Fotografiile pot fi apoi vizionate printr-o aplicație specială.

Deși calitatea imaginii nu este foarte înaltă – senzorii optici ai camerelor foto de telefoane mobile nu sunt recunoscuți pentru finețea lor deosebită – conceptul în sine este foarte isteț, amuzant și chiar util. Momentan, nu se știe dacă prototipul va ajunge să fie produs în serie și să fie comercializat. Este, în prezent, expus și testat în cadrul evenimentului Siggraph Asia 2011.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here