Potrivit experților, deși este un nou venit în sfera rețelelor sociale, website-ul Google+ beneficiază de o creștere mult mai rapidă comparativ cu cele pe care le-au avut Facebook, Myspace și Twitter la începuturi. Rămâne, totuși, de văzut dacă noua rețea va însemna o amenințare serioasă pentru Facebook, care însumează deja peste 750 de milioane de membri în toată lumea.

 

Conform lui Andrew Lipsman, vicepreședinte de analiză industrială al firmei de monitorizare comScore, Google+, care a fost lansat de gigantul cu același nume pe data de 28 iunie, avea 25 de milioane de vizitatori unici pe 24 iulie. Același număr de vizitatori a fost atins în 22 de luni de Myspace, în 33 de luni de Twitter și în 37 de luni de Facebook.

Desigur, Google+ beneficiază de suportul masivului efectiv de utilizatori – circa un miliard în toată lumea – care folosesc diferitele servicii Google. Majoritatea utilizatorilor Google+ – 6,4 milioane – se află în Statele Unite, urmate de India cu 3,6 milioane, Canada cu 1,1 milioane, Marea Britanie cu 1,1 milioane și Germania cu peste 920.000, potrivit comScore.

Raportul de sex al utilizatorilor Google+ este de doi bărbați la o femeie, în timp ce aproximativ 60% dintre membrii  au vârste cuprinse în 18 și 34 de ani. În ciuda dezvoltării fulminante a rețelei, Lipsman însuși susține că cel mai rapid nu este în mod necesar și cel mai bun. Uneori,tocmai acea ridicare lentă poate conduce la un efect de rețea puternic, care plătește dividende pe termen lung, adaugă oficialul.

Mai mult, Steve Rubel, vicepreședinte executiv pentru strategii globale al firmei de relații publice Edelman, este de părere că Facebook nu se arată „imediat vulnerabil” în fața lui Google și preconizează că acesta din urmă nu va răpi efective semnificative de la Facebook în următoarele 18 luni.

Pe de altă parte, mai adaugă tot Rubel, faptele demonstrează că de-a lungul anilor nicio rețea socială sau comunitate nu a avut o stabilitate semnificativă, o putere de a persevera în a deține supremația mai mult de câțiva (puțini) ani.

Google a fost cumva obligat să își încerce norocul cu social networking-ul deoarece Facebook restricționează accesul motorului de căutare la conținutul site-ului, conținut abundent, dar invizibil pentru Google. Prin urmare, Google a trebuit să creeze un context prin care să determine mai mulți oameni că creeze conținut pe acest site și, prin urmare, să petreacă mai mult timp pe Google.

Google+ se distinge și câștigă în fața rețelei Facebook prin aceea că dispune de posibilitatea de a le oferi utilizatorilor abilitatea să își separe online prietenii și familia în „Cercuri” diferite, sau în rețele, împărtășind astfel selectiv informațiile. Pe Facebook acest lucru este posibil doar printr-un proces relativ complicat.

Sursa