0
(0)

Hărțile sunt foarte utile în alegerea unei rute către o destinație dorită, dar lasă, totuși, loc pentru îmbunătățiri. Uneori, trebuie să ne abatem de la traseul stabilit pentru a ne bucura de un peisaj spectaculos, sau, mai important, avem nevoie de o perspectivă aeriană pentru a ne putea orienta. Acum, serviciul Helicopter View de la Google vine să îndeplinească tocmai această sarcină.

 

Noua găselniță Google oferă o imagine tridimensională a spațiului prin care se desfășoară o eventuală călătorie, permițând identificarea tuturor formelor de relief și a împrejurimilor interesante tangențiale unui traseu pe care altfel le-am rata păstrând ruta poate plictisitoare stabilită de GPS, ori chiar pe harta cu imagini din satelit.

Potrivit celor de la Google, serviciul lor oferă o „portretizare” realistă a modului virtual de explorare a lumii, precizând că o perspectivă bidimensională, plată, precum cea din satelit, nu poate asigura o apreciere corectă a unui drum. În schimb, Helicopter View îi permite utilizatorului să observe terenul în toate variațiile lui.

Programul se folosește cu ușurință. Completezi datele traseului la fel ca în Google Maps dar, în locul unei hărți plate în două dimensiuni, obții o frumoasă hartă topografică cu grafică similară celei folosită pentru Google Earth, program de la care îți și trebuie un plugin pentru ca totul să funcționeze optim.

Apoi, zbori pur și simplu pe deasupra rutei stabilite, iar, dacă dorești să verifici zone apropoate, pui pauză „survolului” și faci click and drag pe hartă întocmai ca în Google Earth. Dacă selectezi un alt pas din lista cu indicații, zborul se va accelera către acel punct.

Sursa

Foto: Google

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here