0
(0)

Cea mai recentă versiune Google Maps 6.0 pentru dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android aduce printre competențele aplicației cartografice a gigantului online afișarea planurilor interioare ale clădirilor ce furnizează servicii de interes public. Adică, utilizatorii de Android vor avea acces de acum și la hărți ale mall-urilor, sau aeroporturilor, pentru o orientare mai facilă în respectivele incinte.

 

Spre exemplu, pentru locuri precum Mall of America și Aeroportul Internațional Narita, din Japonia, Googla Maps 6.0 va ilustra așezarea în spațiu a diferitelor magazine, toalete și puncte de interes general. Aplicația cartografiază și clădiri cu mai multe etaje, dispunând de o coloană de selecție pentru indicarea nivelului dorit.

Utilizarea este simplă: făcând zoom pe deja binecunoscuta hartă Google Maps până deasupra unei clădiri ce dispune de o hartă interioară, aplicația va afișa din plan aerian podeaua respectivei locații, cu toată infrastructura ei, aproximând cu o precizie de câțiva metri poziția utilizatorului și permițându-i acestuia să caute zone care îl interesează în locul cu pricina.

Se știe că sistemul GPS funcționează destul de împiedicat în spații închise, dar coordonatorul de proiect Google Maps Steve Lee a declarat că specialiștii companiei au reușit să sporească precizia serviciului și în interiorul clădirilor, până la o acuratețe de 5-10 metri.

În acest moment, câteva companii, aeroporturi și stații de transit din SUA și din Japonia au fost deja cartografiate și tot mai multe clădiri publice din lume vor fi permanent adăugate în această listă.

Dacă un patron, spre exemplu, dorește ca și clădirea sa să se alăture noii tendințe, trebuie să acceseze aplicația din cadrul paginii Flood Plans, să își identifice spațiul pe Google Maps, să încarce schemele arhitecturale ale clădirii și să alinieze marginile. Momentan, aplicația este disponibilă doar pentru Android.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here