0
(0)

Google își extinde serviciul Street View – turul virtual al lumii înconjurătoare accesibil pe Internet – către unele dintre cele mai izolate și inaccesibile locuri de pe Pământ. Prin urmare, divizia cu pricina  a gigantului online va fotografia fluviul Amazon și marele său afluent Rio Negro, din nord-vestul Braziliei, în partenerit cu Fundația Caritabilă pentru Susținerea Amazonului (FAS).

 

Google va instrui localnicii să capteze imagini, lăsând în urmă echipamentele necesare derulării pe termen lung a proiectului. Fotografiile obținute vor fi apoi împerecheate, astfel încât utilizatorii să poată explora pe Internet panorame virtuale ale zonei, la 360 de grade.

Din perspectiva Google, inițiativa reprezintă cea mai mare provocare de până acum pentru echipamentul Street View, care a fost inițial proiectat încât să funcționeze pe drumuri moderne, bine întreținute. Prin urmare, inginerii companiei vor folosi „tricicleta” Street View, creată inițial pentru a ajunge în locuri cu teren accidentat, precum monumentul Stonehenge și Grădina Botanică Regală Kew.

Purtătorii de cuvânt Google susțin că „vom pedala cu Street View pe potecile înguste ale satelor amazoniene, manevrând echipamentul mai ales prin locurile unde civilizația și pădurea tropicală se întâlnesc. De asemenea, vom monta sistemul pe o ambarcațiune pentru a capta imagini chiar de pe cursul fluviului.”

Proiectul va fi demarat în așeazarea Tumbira, acolo unde compania cu sediul central în California a atras multă atenție. FAS a abordat Google cu doi ani în urmă, dorind să digitizeze imagini de înaltă calitate ale bazinului amazonian pentru a demonstra efectele anemice ale eforturilor sporadice de sustenabilitate globală și pentru a sublinia urmările defrișărilor masive care au loc în pădurea tropicală dimprejurul Amazonului.

Sursa

Participă la concurs! și ai șansa de a câștiga o invitație dublă la super flmul SF Cowboys & Extratereștri!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here