0
(0)

Anul acesta se va lansa un nou motor de căutare, denumit „YossarianLives”: un motor de căutare care ne promite rezultate… metaforice pentru căutările noastre. Am putea considera, deci, dacă este să fim un pic metaforici (sic!), că, dacă Google reprezintă emisfera cerebrală stângă a Internetului, înclinată înspre exactitate, atunci YossarianLives ar putea-o reprezenta cu succes pe cea dreaptă, aplecată înspre… creativitate.

 

„În prezent, căutările pe Internet ne spun ceea ce lumea știe deja. Noi nu vrem ca tu să afli ceea ce toți ceilalți cunosc, ci vrem ca tu să generezi cunoaștere proaspătă. Yossarian Lives urmărește să creeze noi metafore pentru designeri, pentru artiști, scriitori și chiar pentru oamenii de știință”, explică J. Paul Neeley, CEO al YossarianLives. Potrivit oficialului, metaforele ne ajută să observăm concepte deja existente într-o nouă formă și să creăm astfel idei noi.

Neely nu dezvăluie exact principiul de funcționare al motorului de căutare, dar declară că acesta folosește tehnici de procesare statistică a limbajului natural similare celor folosite de Google și de alte motoare de căutare. Acest metode cartografiază relația dintre cuvinte, alăturând conceptele înrudite și îndepărtându-le pe cele nerelaționate. Prinsoarea este că, în timp ce un motor de căutare obișnuit oferă ca rezultate pentru o căutare cei mai apropiați termeni, YossarianLives caută termeni mai îndepărtați dar care sunt totuși legați printr-o structură conceptuală de obiectul căutării.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here