0
(0)

Potrivit grupării activiste „Traditional Values Coalition” (TVC), National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite alocă milioane de dolari provenite de la contribuabili pentru a susține cercetători implicați în studii „discutabile”.

 

În fiecare an, TVC  verifică cheltuielile alocate de NIH pentru cercetare și realizează un raport în care le evidențiază pe cele inutile. În șase luni de investigații, specialiștii TVC au descoperit că NIH a cheltuit peste jumătate de miliard de dolari pentru a susține studii extravagante, printre care unul despre dimensiunile penisului bărbaților homosexuali  (subvenționat cu 9,4 milioane de dolari) și o analiză a unghiilor de la picioare trimise prin poștă de un eșantion de populație (costul fiecărei unghii trimise prin poștă a fost evaluat la o sumă în jurul a 154 dolari).

În raport mai apare și o sumă de 163.500 dolari, cheltuită pentru un studiu menit a explica utilizarea de droguri și comportamentele sexuale ale bărbaților care întrețin raporturi sexuale cu alți bărbați în timpul manifestărilor gay din New York. Dar și o alta, de 1.2 milioane de dolari, destinată din 2003 finanțării unui studiu care și-a propus să descopere dacă atunci când consumă cocaină, femelele de șoarece își abandonează puii.

„Noi nu suntem împotriva unei științe hard, dar raportul scoate la iveală, exemplu după exemplu, o mare risipă de bani făcută de NIH pe cercetarea comportamentală. În timp ce Casa Albă și unii dintre membrii Congresului invocă spectrul unor tăieri ale bugetelor pentru Securitate și Sănătate, este scandalos că sume enorme din banii contribuabililor sunt acordate pentru studii bizare unor persoane care au făcut carieră jucându-se cu subvențiile federale”, a explicat Andrea Lafferty, președinte al Traditional Values Coalition.

Sursa: Wired.it

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here