Google Earth poate fi considerat, de acum, în unele împrejurări, Google Water, deoarece și-a extins programul de explorare virtuală a Terrei în oceane. Acestea ocupă aproape trei sferturi din suprațata planetei (peste 71%) și, în mare parte, nu au fost cartografiate subacvatic. Totuși, curioșii pot explora virtual, de acum, aproximativ jumătate din zona cunoscută, mulțumită noului proiect Google de explorare a terneului de sub ape.

 

Posibilitatea de a observa „podeaua” oceanică este doar începutul distracției. Treptat, Google Earth va ilustra erupții ale vulcanilor subacvatici, animale marine și alte puncte de interes științific, din Hawaii și până lângă New York, totul la rezoluție înaltă și clar.

Toate aceste imagini reprezintă aproape două decenii de colectare a datelor furnizate misiuni de cercetare nautică, ce au străbătut aproximativ 5,5 milioane de kilometri pe oceane, precum și în urma parteneriatului cu oameni de știință ai Observatorului Terestru Lamont-Doherty, din cadrul Universității Columbia.

Sursa