0
(0)

Google Earth poate fi considerat, de acum, în unele împrejurări, Google Water, deoarece și-a extins programul de explorare virtuală a Terrei în oceane. Acestea ocupă aproape trei sferturi din suprațata planetei (peste 71%) și, în mare parte, nu au fost cartografiate subacvatic. Totuși, curioșii pot explora virtual, de acum, aproximativ jumătate din zona cunoscută, mulțumită noului proiect Google de explorare a terneului de sub ape.

 

Posibilitatea de a observa „podeaua” oceanică este doar începutul distracției. Treptat, Google Earth va ilustra erupții ale vulcanilor subacvatici, animale marine și alte puncte de interes științific, din Hawaii și până lângă New York, totul la rezoluție înaltă și clar.

Toate aceste imagini reprezintă aproape două decenii de colectare a datelor furnizate misiuni de cercetare nautică, ce au străbătut aproximativ 5,5 milioane de kilometri pe oceane, precum și în urma parteneriatului cu oameni de știință ai Observatorului Terestru Lamont-Doherty, din cadrul Universității Columbia.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here