0
(0)

Siemens și BMW s-au aliat pentru a crea un sistem de încărcare a automobilelor electrice prin inducție electromagnetică. Cu alte cuvinte, îți vei putea reîncărca bateria mașinii prin simpla parcare a acesteia într-un spațiu înzestrat cu noua tehnologie, fără să ai grija vreunui cablu.

 

Tehnologia nu este atât de complicată pe cât pare la prima vedere. Stațiile de alimentare cu electricitate vor fi încorporate în pavajul străzii sau parcării, astfel că acestea vor fi practic invizibile. Acestea vor fi conectate la rețeaua de electricitate publică și vor fi, practic, niște bobine.

O altă bobină trebuie încorporată în șasiul automobilului, astfel ca distanța dintre cele două bobine să fi între opt și 15 centimetri. Atunci când șoferul pornește încărcarea, prima bobină începe să fie alimentată cu electricitate, producând un câmp magnetic în bobina din automobil, reîncărcând bateria mașinii. Siemens spune că eficiența sistemului este de aproximativ 90%.

Testele noului sistem vor începe luna viitoare, cu un prototip de stație de încărcare de 3,6 kW, urmând ca în iunie, tehnologia să fie implementată în Berlin, în condiții reale de funcționare, cu câteva automobile de serie, înzestrate cu tehnologie compatibilă.

Sursă: Siemens

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here