Inginerul NASA David Saucier și doctorul Michael DeBakey au enunțat cu ceva timp în urmă conceptul „Inimii fără Puls”. Este vorba despre două mici pompe, care mimează ventriculul stâng și ventriculul drept alimentând constant corpul cu sânge, într-un flux continuu.

 

Acum, conceptul s-a transformat în realitate, iar chirurgii Billy Cohn și Bud Frazier, de la Texas Heart Institute, din Houston, Texas și de la Micromed, companie creată special pentru a produce inima artificială fără puls, au implantat deja dispozitivul de pompare denumit MicroMed HA5 în sternurile a peste 30 de vaci, precum și în pipetul unui pacient uman, aflat pe moarte acum un an, în martie 2011.

\"(w540)

În cele 90 de zile de monitorizare postoperatorie impusă de protocolul medical, atât miocardul artificial, cât și pacienții s-au comportat exemplar; atât numai că, potrivit aparatelor, în lipsa pulsului, ei erau tehnic decedați, funcționând totuși perfect. Oamenii de știință responsabil de bizara invenție salvatoare de vieți se așteaptă acum ca dispozitivul MicroMed HA5 să fie testat în 2013 de Administrația Hranei și a Medicamentelor (FDA), din SUA, și ulterior aprobat, ceea ce va pava drumul folosirii sale curente în cazul oamenilor care necesită transplant miocardic, deschizând porțile unei adevărate revoluții medicale.

Sursa

Video