0
(0)

Un studiu realizat de prof. Dean Falk, de la Universitatea din Florida, susține că a rezolvat misterul inteligenței remarcabile a fizicianului Albert Einstein. Totul stă în forma neobișnuită a creierului acestuia, afirmă Falk.

 

Pentru a ajunge la această concluzie, Dean Falk a comparat creierul lui Einstein cu creierul a nu mai puțin de 85 de oameni obișnuiți, pentru a afla dacă există diferențe semnificative între acestea. Dacă mărimea și forma creierului lui Einstein s-au dovedit normale, zona somatosenzorială prefrontală, precum și zone din lobii parietali și occipitali, s-au dovedit de-a dreptul extraordinare. Iar asta, este de părere Dean Falk, i-a oferit lui Einstein abilitați matematice ieșite din comun.

\"(w540)

Comparațiile dintre creierele normale și cel al lui Einstein au fost realizate cu ajutorul a 14 fotografii ale cortexului fizicianului german. Creierul savantului a fost înlăturat cu acordul familiei, în 1955, și a fost fotografiat și studiat îndelung. El chiar a fost secționat în 240 de fragmente, pentru a oferi șansa unei priviri cât mai ample asupra abilităților acestui creier unic. Cele mai multe imagini și fragmente de creier au dispărut, fotografiile folosite de Dean Falk fiind oferite de Muzeul Național American al Medicinei și Sănătății.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here